En långhelg på landet

Under Kristi himmelsfärd så åkte vi ner till sambons barndomsgård i Dalsland. En familjehelg på landet blev det. Jag tog inte heller jättemånga bilder som jag tänker visa här, däremot blev det en hel del familjebilder men de tänker jag hålla utanför bloggen. Lite bloggvänliga bilder blev det i alla fall och helt klart en helg som jag vill ha kvar i det här formatet också då det är många fina minnen för mig.

Sommarkänsla

På torsdagsmorgonen tog vi tåget från Stockholm till Göteborg. I Göteborg blev vi upphämtade av en kompis. Därefter släppte vi av kompisen utanför Göteborg och körde dryga timmen till gården. När vi landade vid tvåtiden bjöd sambons mamma oss på en jättegod smörgåstårta som hon hade gjort. Solen sken och vi satt ute på altanen. Det blev också mycket barfota lek på gräsmattan. Jag fotade en hel del, men mest familjebilder på eftermiddagen också. Men det var så underbart härligt att vara där på gården igen. På kvällen satt jag på altanen och läste, det var ljummet och solen sänkte sig bakom skogen vid sjön. Så mycket sommarkänsla.

Grusvägar och barfotalek

Dagen efter var det lite kyligt och grått på morgonen. Det blev en liten promenad på grusvägen. Men mitt på dagen började det klarna upp. Det blev en del läsning på altanen igen. Sambons ena bror med familj kom förbi och även en av sambons äldsta kompisar. Det innebar en hel del bus och lek ute på gräsmattan, barfota såklart. Vi sjösatte även en av båtarna. På kvällen satt vi ute och spelade Yatzy.

Härliga människor och nässelsoppa

Det var en gråare och kyligare dag på lördagen. Solen gjorde några försök att skina igenom och det gick väl sådär. Men dagen bjöd på härliga människor. Lite fix på gården blev det. Vi blev även bjudna på nässelsoppa. Annars hände det väl inte jättemycket mer den dagen.

Tidig morgon

Tidigt på söndagsmorgonen tog vi bilen från gården mot Göteborg. Vid åtta gick tåget tillbaka mot Stockholm. Väldigt nöjda med en helt underbar helg. Vi var ganska trötta när vi kom hem och det hade varit lockande med en seg eftermiddag i soffan framför TV:n. Men istället begav vi oss ut på en liten utflykt med kaffe i termosen. Mer om det i nästa inlägg –> En kaffe i naturen.

Inlägg skapade 323

32 svar på “En långhelg på landet

  1. Lät som om du/ni hade det himla trevligt! Skönt att kunna åka ut sådär på landet, bort från storstaden och njuta tillsammans med härliga människor! 🙂

  2. Älskar grusvägarna och de röda stugorna som finns överallt i vårt vackra land… Förstår att det blev en mysig familjehelg där ni fick bli lite ompysslade och njuta av dagarna.. Kram

    1. Det var jättehärligt! 😀
      Sen jag flyttade tillbaka till Stockholm har jag börjat utforska mer omkring Stockholm. Sen tycker jag att det är kul att besöka nya platser. Sen när jag blev sambo i vintras så har det nog blivit lite mer längre resor för vi båda vill och gillar att uppleva saker. Sen bor hans familj i Dalsland så det är därför det blir lite resor dit. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen