Höstlovs-road-trip

Eftersom jag inte enbart jobbar som fotograf utan som lärare också så fick jag höstlov. Ja, eller ett halvt höstlov. Onsdagen kunde jag kompa ut. Torsdagen och fredagen hade jag semester. Jag passade verkligen på att maxa de dagarna. Därför tror jag att det här blir ett ganska långt inlägg.

Middag och kattvakt

På tisdagen efter jobbet åkte jag hem till min lägenhet och stängde in katten i buren. Hon var inte jätteglad men fann sig som vanligt i situationen när hon väl var instängd. Jag körde därefter genom Stockholm hem till mina föräldrar. Där släppte jag ut katten och då var hon nöjd. Jag var också nöjd för jag fick en god middag. Sen sov jag där.

Besöka en fotostudio

Tidigt på onsdagsmorgonen klev jag upp och packade in mig i bilen. Skrapade rutorna och körde E4:an söderut. Mot första stoppet som skulle bli Norrköping. Jag kom fram dit strax efter nio. Där mötte Matilda mig och vi fikade i hennes nya fotostudio. Det blev såklart en massa foto- och företagsprat.

Nostalgi och minnen

Efter besöket hos Matilda körde jag ner mot Linköping. Där mötte jag upp Iza och hennes fyramånadersbebis på en parkering i Gamla Linköping. Vi tog en mysig promenad genom Gamla Linköping, bort mot Valla gård. Vid Valla gård möter vi en massa fritidsbarn som är på utflykt, det var så kul, för det var min gamla skola där jag jobbat. Så fick krama om gamla kollegor och mina gamla elever.

Iza och jag promenerade vidare till Campus Valla efter kramkalaset. Vi gick in i C-huset där jag finns med på en bild. Den sitter uppe som en del av ett projekt som min gamla fotoförening (Linslusen) står för.

Vi promenerar vidare på campusområdet och tillbaka till Gamla Linköping där vi tar en fika på Dahlbergs café.

Mina gamla hoods

När Iza och jag skiljs åt åker jag till mitt gamla bostadsområde. Där jag bodde i sju år. Först bodde jag i ett korridorsrum (där jag lärde känna några av mina närmsta kompisar), därefter i en studentetta och till sist i en trea. Det är även i det området som jag jobbade i mina sista år i Linköping. Nu åkte jag alltså tillbaka dit för att hälsa på en av mina kompisar. Vi drack te och åt av hennes nybakade hallongrottor. På vägen därifrån möter jag även hennes sambo i trapphuset.

Lamm-nam-nam

Jag kör vidare till andra sidan stan där jag hämtar upp en kompis, Kalle, från jobbet. Vi åker sedan till affären för att handla till middagen. När vi ska betala sitter en annan av mina kompisar i kassan.

Vi åker sedan hem. Han lagar mat, lammstek fylld med chevre. Jag sitter och snackar med Mari. Sedan äter vi tre middag och har en lugn och mysig kväll. Vi går och lägger oss ganska tidigt, de ska upp och jobba och jag skulle också upp ganska tidigt.

Fikafrukost

När jag vaknar äter jag frukost med Kalle. Mari har redan åkt till jobbet. Därefter säger jag hejdå till Kalle och kör vidare hem till Karro. Där bjuder hon på kaffe och chokladbollar. Lagom frukostfika.

Efter mitt besök hos Karro lämnar jag Linköping och fortsätter söderut på E4an mot Jönköping.

Historiskt stopp

På vägen mot Jönköping gör jag ett historiskt stopp. Vid en plats jag velat besöka länge då jag gillar historia och gamla byggnader. Jag stannar nämligen vid Brahehus. Det är en ruin efter ett slott som byggdes på 1600-talet och det ligger vid Vättern. Det var väldigt fin utsikt därifrån också.

Skogspromenad och pizzahäng

Jag kommer hem till Cili som bor en bit utanför Jönköping strax innan ett. Det var kul att se deras hus. Jag vill också bo så nära naturen. Vi tar en hundpromenad med deras fem hundar innan vi åker in och uträttar ärenden i Jönköping. På vägen hem köper med oss pizza och snacks och har en mysig kväll i soffan.

Hassafall

På fredagen vaknade jag tidigt hos Cili och vi åt frukost tillsammans. Sen åkte hon till jobbet och jag passade på att göra en utflykt. Jag hade nämligen fått tips av Therese som har sidan Hemomkringvandring. Så det blev en tur till Hassafallen. Väldigt fint naturområde där jag lekte med kameran, stativ och långa slutartider. Mer om det tänkte jag skriva i ett annat inlägg.

Tomhet

När jag satte mig i bilen igen efter min morgonutflykt var klockan bara halv tio. Jag kände mig ganska tom och trött. Vad skulle jag nu hitta på? Nästan tre lediga dagar kvar. Jag började köra och efter en liten stund kom jag på det. Det fick bli E4an norrut.

Min paradisö

Vid tvåtiden befann jag mig i Värmdö kommun utanför Stockholm. Jag hade hunnit handla och jag hade parkerat bilen vid bryggan. Båten gick vid tre. Strax innan fyra steg jag i land på min paradisö, mitt i Stockholms skärgård.

Bestämde mig för att checka ut från sociala medier (eller i alla fall inte uppdatera något på hela helgen). Bara vara och varva ner. Tanka energi. Ett perfekt avslut på roadtripen och höstlovet. Mer om min skärgårdsvistelse kommer också i ett annat inlägg.

Film från Roadtripen

Inlägg skapade 327

29 svar på “Höstlovs-road-trip

 1. Gud vad härligt med lite ledighet! Du har verkligen utnyttjat ledigheten till fullo!så mysigt du verkar ha haft de!? och såå fina bilder! Stockholm skärgård är såå fin❤️

  1. Ja, det var skönt, men också intensivt 😛 Inser att det kanske var lite väl mycket, men behövde pussla ihop det så för att hinna träffa de flesta. Men jag måste åka ner fler gånger och ta det lite lugnare också 😉 Tack så jättemycket! Ja, skärgården är underbar. Fler bilder från min vistelse där kommer upp här framöver 🙂

 2. Verkligen full fart och fina möten med vänner. En resa tillbaka i tiden Men jag förstår att det var tomt att komma hem igen. Ser fram emot att få hänga med till Stockholms skärgård. Helt klart också en av mina favoritplatser. Vi har haft segelbåt och vistats mycket här ute.
  Tack för den här turen och som alltid med vackra bilder.

  1. Haha, ja det blev lite intensivt. Kul att du ser fram emot skärgårdsinlägget, måste gå igenom dem bilderna. Sitter med Hassafalls-bilderna nu 🙂 Mysigt att åka runt med egen båt i skärgården! 😀 Tack själv för besöket, kommentaren och jag blir så glad över att du gillar bilderna 😀

  1. Det var skönt med höstlov, även om det typ bara var ett halvt höstlov 😉 Är bortskämd med hela höstlov från när jag jobbade i Linköping 😉

 3. Oj, ja det var inte lite som du hann med på ”halva” lovet. Ibland får det bli lite intensivt för att hinna med att hälsa på. Roligt att du även mötte dina gamla kollegor ju. Brahe hus har jag också fotograferat vid något tillfälle, det är spännande med gamla ruiner och ofta gör dom sig bra på bild, dina bilder där gör absolut den gamla ruinen rättvis. -Fina bilder! Hassafall får jag nog googla på… 🙂

  1. Haha, ja det blev lite mycket. Insåg det när jag planerade in det sista att det nästan var stört hur mycket jag skulle klämma in. Men det gick väldigt bra och planerna höll. Och verkligen kul med bonusen att träffa några av mina gamla elever och kollegor 🙂 Gamla ruiner är verkligen häftiga, så mycket historia, vilket jag gillar! 🙂 Tack så jättemycket, kul att du som också varit i Brahehus tycker att bilderna är rättvisa. 😀 Ja, googla på Hassafall eller kika in här om några dagar 😉

 4. Men åh detta låter ju fantastiskt!! Så mys med roadtrip och vackra bilder 😀 Är i stort behov av ledighet nu assååå haha! :’)

  1. Det var jättehärligt och så mysigt att träffa så många kompisar. Jag är så glad över att ha dem i mitt liv! 😀 Fick verkligen mersmak för roadtrip, sånt vill jag göra mer av! 😀 Ja, ledighet är skönt, hoppas du får lite snart! 🙂

 5. ja men det är väl härligt med extra ledigt sådär . vilka fina bilder
  visst är de super fint på brahehus sån utsikt o så fint

  1. Ja, det var superhärligt att träffa några av mina närmsta kompisar igen! 😀 Ibland nyttjar jag verkligen tiden till max och ibland inte alls. Det där lagom har jag inte riktigt lärt mig känns det som 😉

 6. Det var då inte lite du hann hitta på under dessa dagarna. Låter trevligt att åka till din gamla stad där du bodde i sju år för att träffa alla fina vänner där och få en nostalgitripp 🙂

  1. Nej, det blev ju en hel del. Tiden gick väldigt fort men jag är glad över att jag fick ihop den där planeringen 😉 Det var jättemysigt att åka tillbaka till Linköping, måste nog göra det oftare 😛 Hade inte varit där sen maj, för jag var lite trött på staden ett tag 😉

    1. Jaa, det var jättekul att ses! Hoppas också att vi ses snart igen, det får vi försöka få till 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen