Spontan road trip

Efter en fredag då jag var låg av flera anledningar så började jag må bättre på kvällen och ville göra någonting. Hörde av mig till några kompisar och började skissa ihop en road trip. Somnade ganska tidigt då jag knappt sovit natten innan. Pusslade lite mer, packade ihop och åkte iväg.

Spontanfika och slussande

Lördagen den 1 augusti 2020

Jag brummade iväg ner mot Linköping mitt på dagen. Insåg vid Nyköpingsbro att jag skulle bli väldigt tidig så ringde Tove, men hon var inte hemma. Vi pratade i telefon en stund sen körde jag vidare. När jag kom till Linköping hade jag några timmar innan jag skulle träffa Anna. Så jag hörde av mig till Jonas och frågade om han var hemma. Han svarade att han fixade kaffe om jag fixade fikabröd. Så jag köpte bullar och åkte hem till honom.

Efter fikastoppet hos honom körde jag vidare och plockade upp Anna och Kristoffer. Tanken var egentligen att vi skulle till Viggeby och att jag sen skulle tälta där. Men det blev lite ändrade planer så vi köpte med oss picknick och åkte till Bergs slussar. Där satte vi oss på en filt, picknickade och tittade på när en båt slussade ner mot Roxen.

Efter vår lilla utflykt åkte vi hem till dem, tittade lite på någon knasig Netflix-serie och sen fick jag sova på deras soffa.

Utflykt till Svartån

Söndagen den 2 augusti 2020

Jag åt frukost på balkongen med Anna och Kristoffer. Sedan körde jag iväg mot Boxholm för att hälsa på Iza och hennes familj. Där fick jag se hennes hus, träffa hennes sambo och hund för första gången. Deras charmiga ettåring träffade jag i höstas då hon var lite mindre så det var kul att se henne igen också. Vi åt lunch och sen åkte jag och Iza iväg på ett litet fotoäventyr, med oss hade vi hunden. Vi åkte till Svartån och gick omkring längs med Östgötaleden i några timmar. Mer om den utflykten kan du läsa härKräftor vid Östgötaleden.

Vattendrag och hundar

Måndagen den 3 augusti 2020

Vid tiotiden åkte jag från Boxholm och vidare söderut. Jag skulle nämligen till Jönköping. På vägen ner stannade jag vid Brahehus och köpte kaffe. Inte för att jag behövde stanna utan mer för att jag hade så gott om tid. Sen är det ett väldigt fint stopp.

Vid tolvtiden kom jag fram till Jönköping och åkte då till Hovslätts Hembygdsgård. Därifrån gick jag Hassafallsleden. Mer om det lilla äventyret kommer upp här om en vecka (27 augusti).

På kvällen åkte jag hem till Cili, som jag inte träffat sen min höstlovs-roadtrip. Hon är verkligen en av mina närmsta kompisar och det var så mysigt att träffa henne igen. Jag fick se hur långt de kommit med sin husrenovering. Vi fixade i deras trädgård och pratade ikapp. Senare på kvällen kom Fanny hem också och då tog vi ut alla hundarna och hade en fotografering i kvällssolen. De sysslar med agility och hundkurser så det fick bli lite bilder till deras verksamhet.

Skogspromenad, Omberg och lyxmiddag

Tisdagen den 4 augusti 2020

Det blev en ganska tidig morgon hos Cili då hon skulle upp och jobba. Vi hann dock med en hundpromenad i skogen som ligger precis vid deras hus (nej det är inte deras bostadshus på bilden utan ett annat charmigt hus som revs strax efter bilden togs).

Sen åkte jag norrut igen, mot Omberg. Framme vid Omberg möter jag upp Oskar. Vi går Ellen Key-leden som är 6km, mer den utflykten kan du läsa här.

Efter Omberg-turen åker jag mot Linköping. Hem till Mari och Kalle. Oskar kommer också dit lite senare. Där bjöds det på middag som var jättegod och till efterrätt blev det jordgubbar och grädde. Sen sover jag över där.

Släkten är värst

Onsdagen den 5 augusti 2020

På morgonen skjutsar jag Mari till jobbet. Sen åkte jag hem till min mosters familj. Där har jag bjudit in mig på fika och jag får även lunch. Det stoppet blev lite längre än vad jag hade tänkt, men det var väldigt längesen vi sågs så det gjorde inget. Min mosters mans föräldrar var också där och det var kul att träffa dem igen också, det var ännu längre sen.

Sen körde jag hem mot Stockholm och kom fram strax innan sjutiden på kvällen. Då var jag väldigt trött men också väldigt glad och nöjd. Det var så kul att det blev en så bra roadtrip att jag fick bjuda in mig hos mina kompisar. Kompisar som känner mig på riktigt. Att jag också hann med lite egentid och tänka. Också väldigt nöjd att jag inte åkte för att distrahera mig från ledsenheten utan att jag lyssnade på mig själv och sen åkte när jag mådde bra.

Inlägg skapade 327

27 svar på “Spontan road trip

  1. Det var verkligen bra och mysiga dagar! 😀 Kul att ni också var i Omberg i juli, det är bra fint där 😀

 1. Vilken härlig road trip du gjort!
  Blandning av det mesta och kul att få träffa familj och vänner.
  Vackra bilder, som vanligt. Tycker jag upprepar detta hela tiden, men så tycker jag varje inlägg.
  Ha det bra!

  1. Det var verkligen en underbar road trip! 😀 Det var så kul att pussla ihop den och att så många hade tid att ses och att jag fick bjuda in mig själv 😉 😀 Tack så jättemycket, det glädjer mig att du gillar bilderna! 😀 Det gör inget att du upprepar dig 😉 Ha det finfint du också! Kram

  1. Ja, det var kul att det gick att få ihop en så bra roadtrip med lagom balans och att hinna träffa så många av mina kompisar 😀

   1. Vilken rolig grej att spontant åka på en mysig roadtrip och träffa kompisar! Älskar bilderna, speciellt den med lilla charmiga huset som sedan revs. ?

    1. Ja, det var verkligen en så bra idé! Kunde inte ha blivit bättre och det är så skönt att jag har så många bra kompisar som jag kan bjuda in mig till 😉 Javisst var det huset fint framifrån (men det saknade väggar på baksidan) 😛

  1. Ja, det var skönt att jag tog mig tid till att vara ledsen och sen att det blev bättre istället för att bara distrahera mig och dra iväg direkt. 😀 Tack så jättemycket! 😀 Kram

 2. Vilken härlig utflykt. Älskar området runt Brahehus och Vättern. Så vackert.
  Fina bilder och vilka söta hundar. 🙂

  Kram

  1. Det var en jättebra road trip. Det är bra fint runt Vättern, skulle gärna upptäcka mer däromkring 😀 Tack så jättemycket! Javisst är hundarna fina 😀 Kram

 3. Vilken trevlig tur det blev! Och fint att du kom iväg. Har per egen båt slussat vid Berg och även med kanalbåt. Så fint här.
  Tack för resan och för fina bilder.

  1. Ja, det blev en perfekt roadtrip! 😀 Jag tror inte jag skulle ha tålamod till att slussa, men det är fint att besöka slussarna 🙂 Tack för din kommentar och tack för att du gillar bilderna 😀

  1. Ja, spontana roadtrippar är bra roliga och det var verkligen kul att det gick ihop att träffa så många av mina kompisar! 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen