Miniutflykt en söndag

Komma ut lite

Eftersom jag har varit ganska trött i början av hösten, mycket på grund av graviditeten och oron kring hur jag skulle få jobba, så har vi inte varit ute så mycket på utflykter. Men en söndag när solen sken i september kom vi iväg på en liten utflykt. Vi åkte till Lännaskogens naturreservat då vi ändå tänkte handla vid Länna köpcentrum. Två flugor i en smäll när vi ändå skulle ut och åka. I det naturreservatet hade vi inte varit förut. Det var ganska fullt på den lilla parkeringen men vi fick plats. Sedan strosade vi genom en kohage in i en blandskog.

Matsäck vid sjön

Vi kom fram till Kvarnsjön och satte oss på en klippa i solen. Det var lugnt och stilla. Jag bara njöt av att få andas lite natur igen. Jag insåg först då att jag hade saknat det.

Ormbunkar i motljus

På vägen tillbaka till bilen kröp jag runt lite bland ormbunkarna med mitt macro-objektiv. Något som jag också hade saknat lite. Det är kul att leka lite med skärpan och ha ormbunkar både framför och bakom den delen jag fokuserar på. Det skapar lite dimension i bilden.

Tappade bort leden lite

Sedan tappade vi bort leden lite och råkade följa en annan stig. Lite spännande när man då stöter på skelettdelar av något djur på vägen. Skulle vi någonsin komma rätt? Nej, oroliga var vi inte. Men vi tog lite hjälp av Naturkartan som stöd till vårt egna lokalsinne och hittade tillbaka till leden.

Muu

Vi kom tillbaka till kohagen och fick träffa kossorna (som vi inte såg på vägen till sjön). Efter ungefär två timmar ute i naturen kom vi tillbaka till bilen. Nöjda med vår lilla välbehövliga miniutflykt.

Inlägg skapade 321

6 svar på “Miniutflykt en söndag

    1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, vädret har ju varit lite fram och tillbaka nu under vintern. Däremot har jag inte fotat så mycket i snön den här vintern. Men men, det kommer förhoppningsvis fler tillfällen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen