Vinterljus i Norrköping

En tillbakablick – 1 december 2016

Utflykt med fotoföreningen

Jag bodde fortfarande i Linköping då och var aktiv i Fotoföreningen Linslusen. Vi ordnade en fotoutflykt till Norrköping, som ligger väldigt nära Linköping.

Vinterljus

Norrköping har (precis som Linköping och andra städer) ordnat vinterljus varje år. En promenadslinga med lite olika ljusinstallationer.

Motala ström

Det är så fint i Norrköping längs med Motala ström. Jag älskar de gamla industrilandskapen. Vi gick runt där med våra kameror och stativ och nördade loss. Vi hade en väldigt tur också, för det hade snöat lite under dagen.

Efter promenaden

Efter promenaden tog vi tåget tillbaka till Linköping. Jag kan ju säga att jag gillar bilderna fortfarande. Det är något speciellt att fota med långa slutartider i mörker och med vatten i rörelse. Och det var en väldigt mysig och fin promenad också.

Jag kan sakna fotoföreningen ibland, för det var roligt att gå ut tillsammans med kamerorna.

Inlägg skapade 323

26 svar på “Vinterljus i Norrköping

  1. Vad kul att du bor där, det är verkligen en jättefin stad 😀 Tusen tack, vad kul att du gillar bilderna 😀

 1. tjuuusigt, jag har varit i Linköping men aldrig i Norrköping 🙂 och jag tycker att det blir så himla drömskt med den långa slutartiden.

  1. Tusen tack 😀 Jag tycker egentligen att Norrköping är en finare stad än Linköping (mycket på grund av vattnet) 😛 🙂 Ja, långa slutartider och vatten är så fint 😀

 2. Helt fantastiska bilder ? Detta med vinterljus var något helt nytt för en ”lantlolla” som mig…Vilken kul vandring ❤️? Broarna och de små vattenfallen, så vackert… Några av dina bilder måste du kunna sälja som vykort….Ha en härlig helg! ?

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det är en kul vandring med lite olika ljusinstallationer i mörkret, samtidigt är jag lite kluven för det är nog inte det mesta för miljön 😉 Men industrilandskapen i Norrköping med de gamla byggnaderna, broarna och vattnet är fantastiskt fint 😀 Hoppas att du också har haft en finfin helg 😀

  1. Tack så jättemycket, Carina! 😀 Det är kul att fota stadsmiljö i när mörkret fallit. Det gäller bara att ha stativ och så tar det lite längre tid att ta en bild 😉 Hoppas du också har haft en finfin helg 😀

 3. Oj, vilka fantastiska kvällsbilder. Många fina motiv du hittat också, långa slutartider är roligt. Absolut bilder som du ska vara nöjd med!

  1. Tack så jättemycket, Morgan! 😀 Det är kul med långa slutartider och fota vatten i rörelse och i mörka stadsmiljöer 🙂 Jo, jag är nöjd med bilderna 😀

 4. Så fina bilder du har tagit här i Norrköping. Vi är stolta över Norrköping Light Festival som anordnas varje år. Den som var nu senast hade jag en riktig favorit i och det var ett konstverk med massor av söta snögubbar. Kramar ?

  1. Tusen tack, härligt att du gillar bilderna! 😀 Förstår att ni är stolta över Norrköping Light Festival, nu var det ett tag sen jag gick den men när jag har gjort det har det både varit väldigt fint och mysigt! 😀 Tycker inte att Linköpings motsvarighet har varit lika bra. Men industrilandskapen i Norrköping tillför ju någonting extra i sig 😀 Den med snögubbar hade jag gärna velat se 🙂 Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen