Breakfast with a view

När jag vaknade tisdagen den sjunde juli klev jag upp, satte igång kaffebryggaren och förberedde frukost. Packade ner allt i en ryggsäck. Brummade iväg med bilen mot Gålö naturreservat. Klockan nio parkerade jag vid reservatet och började gå mot platsen där jag ville äta min frukost.

Mysiga stigar

Jag hade tänkt äta frukost på Havtornsudd och från parkeringen så är det ungefär 2 km att gå. Därför valde jag att gå på Havtornsuddslingan. Det är en mysig vandring med lite blandad natur, hela tiden nära vattnet. Det är skönt att komma ut relativt tidigt också, för det är inte jättevarmt, det är inte jätteskarp sol med skarpa skuggor, det är inte heller jättemycket folk ute än.

Breakfast with a view

När jag hade gått upp till Havtornsudd var jag ganska hungrig, klockan hade blivit halv tio. Jag satte mig på en klippa i solen och såg ut över det glittrande havet. Åt min yoghurt med hallon som jag hade med mig i termosen och bara njöt. Vad mer finns att skriva om det?

Nära naturen

Efter frukosten gick jag vidare på Havtornsuddslingan, som jag har skrivit om några gånger förut. Det är ganska mycket upp och ner. Nära naturen. Tror att jag har skrivit det förut, men det är en av mina favoritslingor. Hittade även en filur på stigen den här morgonen, en fin kopparödla som nästan kamouflerade sig som en rot.

Kaffepaus

Kaffet drack jag inte när jag åt min frukost, kände för att dricka det lite närmre vattnet. Så det blev ett stopp till. På släta solvarma klippor gick jag och hittade en kaffepausplats. Jag gillar vandringen och att gå, men pauserna är minst lika sköna. Det är viktigt att stanna upp. Sen smakar kaffe godast utomhus.

Slingrande stigar

Efter min kaffepaus strosar jag vidare på de slingrande stigarna vid vattnet. Det var så skönt och avslappnande. Jag känner mig ofta så tacksam när jag är ute såhär. Tacksam över att ha tillgång till naturen som är så fantastisk. Sen rullar det på med en massa andra saker att vara tacksam över, som allt det fina runt omkring. Det gör att jag får en massa lyckobubblor i hela kroppen, på ett lugnt sätt. Nu blev det lite flummigt, men så får det vara.

Start på dagen

Där slingan delar sig valde jag att gå tillbaka mot bilen. Kände att ungefär 4,5 km var en lagom promenad att börja dagen med. Hela Stora Gålöslingan på 11 km får bli en annan dag. Den sista biten då är genom granskog. Väldigt nöjd och tillfreds efter en bra start på dagen kom jag fram till bilen och körde hemåt. Väl hemma satte jag mig och gick igenom bilderna samtidigt som jag lyssnade på Björn Natthiko Lindeblads sommarprat, otroligt starkt och bra sommarprat.

Inlägg skapade 323

27 svar på “Breakfast with a view

 1. Måste säga att du om någon gör så att man vill ut i den svenska naturen och upptäcka mer, att ta sig en kaffe mitt ute i den fina naturen fina dagar! Dina inlägg är som en sommaridyll <3

  1. Åh, tack så jättemycket vad glad jag blir av dina fina ord! 😀 Kaffe i naturen är verkligen supergott! 😀 Kramar!

  1. Det var verkligen en mysig start på dagen! Den slingan bjuder på ganska blandad natur. Lite lövskog och lite barrskog 🙂 Det är relativt mycket tall runt omkring där jag bor, vilket jag gillar! 😀

  1. Det är ett av mina favoritställen att åka till och bara vara i naturen! Det är jättefint där 😀 Tack så jättemycket, vad kul att du gillar bilderna! 😀 Kram

  1. Tack! 😀 Jag skulle gärna vilja se någon orm också, även om kopparödlorna är väldigt fina dem också 🙂

  1. Det är verkligen ett underbart ställe och allt blir lite godare ute i naturen 😀 Kram

 2. Stort tack för denna tur. Jag gör som vanligt; tittar på de vackra bilderna , läser texten, njuter och saknar att själv vara här. Vi har inte längre bil och då blir det knepigt. Och än så länge har vi inte hyrt någon för ett par dagar. Har inte tyckt det varit någon idé eftersom jag är opererad rejält i axeln och inte heller vare sig kan eller får anstränga mig. Surt!
  Men via dig kommer jag ut och är så glad för det.
  Förstår att du hade en jättefin dag.

  1. Tusen tack för dina fina ord! 😀 Jag blir alltid så glad när jag ser att du har lämnat en kommentar! 😀 Så kul att du gillar bilderna och texterna! 😀 Förstår att du saknar att komma ut, det är inte så lätt när man inte har bil och rekommenderas att inte åka kommunalt! Hoppas ni kommer iväg snart på något sätt! 🙂 Ha det jättefint! Kram

 3. Värt att magen knorrar och frukost vid rätt ställe ? Vår natur är så fantastisk och allemansrätten är lika fantastisk… Finaste kopparödlan ❤️ Fantastiska bilder som vanligt…kram

  1. Jamen verkligen, det är bra mysigt att starta dagen sådär! 😀 Det finns verkligen så mycket härlig natur runt omkring oss och allemansrätten är verkligen bra (så länge man också tar ansvar och inte bara tror att man kan bete sig hur som helst) 🙂 Tusen tack, kul att du gillar dessa bilder också! 😀 Kram

  1. Det var verkligen jättemysigt att äta frukost där! Det blir så mycket godare att äta i naturen och det är en bra start på dagen! 😀 Kram

  1. Jag tycker om det och mår bra av det, så försöker ju komma ut någon gång i veckan. Det är inte så svårt egentligen. 😀 Tack 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen