En blåsig kopp kaffe

Lördagen den 22 februari kom Anna hem till mig. Vi hoppade direkt in i min bil och åkte till Hellasgården där vi parkerade.

Källtorpssjön

Vi började gå slingan runt sjön, medsols, precis som jag gjort veckan innan med min kollega. Första sträckan är en ganska enkel grusväg. Det var ganska mulet till en början och det blåste en del.

Lite mer terräng

När man gått runt till norra sidan av sjön så blir det smalare och stenigare stigar som dessutom är brantare. Det är den roligaste biten på sträckan.

Kaffepaus med utsikt

När vi gått upp för första höjden satte vi oss ner i blåsten och drack en kopp kaffe. Vi hade också med oss muffins, så det var en lyxig fika men ganska kall då det blåste på rejält. Men solen började göra några tappra försök att bryta igenom molnen.

Upp och ner

Vi vandrade neråt och uppåt. När man var i dalgångarna så var det ganska lerigt och det låg en del träd på marken, förmodligen omkullblåsta i någon av de senaste stormarna. Däremot fotade jag mest på höjderna då det är så fint med utsikten. Gillar sjön, skogen och att man ändå kan skymta stan långt borta i fjärran.

Tillbaka till Hellasgården

Sista sträckan är ganska tråkig att gå. Delvis går den längs med bilvägen. Så vi gick på i ganska rask takt. Efter ungefär 1,5 timma ute så hade vi tagit oss runt sjön. Följer man slingan helt utan avstickare (som vi gjorde) så är dem fem kilometer lång. Vi kände oss väldigt nöjda med den lilla utflykten och åkte hem till min lägenhet och fikade semlor i soffan.

Inlägg skapade 327

40 svar på “En blåsig kopp kaffe

 1. Det jag älskar med bloggar är att blåsten inte syns. Man känner inte i öronen hur ont det gör (jag är en öronmänniska, får ont av ingenting). Alla bilder ser därför helt underbara ut, och vilka strålande muggar. ÄLSKAR DEM!

  1. Haha, men det kan vara rätt uppfriskande med vind också 🙂 Jag hade pannband så det var skönt 🙂 Jag älskar också muggarna, så nöjd med dem 😀

 2. Det syns att det regnat en del, härligt bild med vattnet på klippan…Gillar muggen ”nature is my home” ❤️ som vanligt fina bilder ❤️

  1. Ja, det var lite blött ute, men så fint också, det ger en lyster i naturen 😀 Ja, den muggen är min nya favorit 😀 Tusen tack! 😀

 3. Mysigt 🙂 Ja, det har verkligen blåst mycket det senaste, men idag hade vi riktigt fint och härligt väder <3

 4. Jättefina bilder! Det blir en viss känsla att fånga naturen och sjön så där från ovan! Alltid lika gott med fika ute i naturen! Gillar muggarna! Förstår att det smakade bra med semla när ni kom tillbaka! Kram ?

  1. Tack så jättemycket Heléna! 😀 Ja, utsikter kan verkligen vara mäktiga 😀 Och fika ute är så goda! 😀 Muggarna gillar jag också tokigt mycket! 😀 Kram

  1. Haha, tycker att det kan vara lite uppfriskande med blåst ibland också 🙂
   Tusen tack, det är en fin skog 🙂

  1. Jag har några favoriter som jag återvänder till, men det är kul att hitta lite nytt också. Det är verkligen fantastiskt underbart, jag gillar det jättemycket och är nöjd att jag gör det för att må bra! 😀

  1. Tusen tack, Carina! 😀 Det var verkligen en fin promenad i en fin miljö 😀 Ha en fin helg du också! 😀

  1. Det var verkligen en mysig dag! 😀 Gäller bara att ha rätt kläder efter väder! 😀 Naturen är verkligen underbar! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen