En kopp med solsken

Efter en lugn morgon hemma så packade Anna och jag ihop för en lite kortare utflykt. Jag ville visa henne Tyresta nationalpark.

Barnvagnsslingan

Solen sken, klockan var strax innan elva och parkeringen vid Tyresta by hade börjat fyllas på. Men det fanns fortfarande flera platser kvar så vi parkerade. Därefter började vi att gå Barnvagnsslingan medsols från parkeringen. Den är ganska tråkig tycker jag, speciellt första biten, men enkel och tillgänglig. Sen är den fortfarande fin, det är bara att det ser likadant ut stora delar av sträckan och jag har gått där ganska många gånger, då blir man lite hemmablind.

Svänger av på mindre stigar

Vid Bylsjön svängde vi av från Barnvagnsslingan till stigarna mot Årsjön. Det är mer min smak. Smalare stigar, lite klippigare och fina tallar.

En kopp med solsken

Vi hittade en klippa i solen vid Årsjön. Det var lite blåsigt vid vattnet men det var väldigt härligt att sitta där i solen.

Vägen tillbaka

Efter vår kaffepaus gick vi tillbaka mot Barnvagnsslingan och fortsatte den runt Bylsjön tillbaka till Tyresta by. När vi kom tillbaka till parkeringen, efter två timmar ute, var den full av bilar.

Inlägg skapade 323

30 svar på “En kopp med solsken

  1. Jo, det är verkligen lätt att bli hemmablind 🙂 Samtidigt så vet man hur ljuset kan vara på platser man besöker ofta vilket kan vara en fördel om man ska fota 😛 Sen är det kul att visa upp platser man har nära för de som kommer på besök 😀 Ja, kaffe på utflykt är det godaste kaffet 😀

  1. Ja, det var verkligen underbart! 😀 Det finns så mycket fint i närheten av där jag bor 😀 Kram

 1. Så mysigt det ser ut! Det är något visst med att sitta på en bergknalle med en kopp kaffe i handen och se ut över en sjö – Sverige är fantastiskt!!! Underbara bilder som vanligt och så roligt att du får med dig lite olika vänner på dina små äventyr – är ju så mycket roligare att dela dessa upplevelser med någon ? Kram fina du och ha en underbar söndag ?

  1. Det var supermysigt! 😀 Älskar att hitta sjöar eller hav att fika vid 😀 Och visst är det kul att få med sig någon kompis lite då och då 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna 😀 Kram och ha det jättebra du också! 😀

 2. Kaffe är aldrig fel, idag(söndag) var det strålande sol här så det bar av till sommarstugan. Väl framme där tog det bara någon timma sen var det grått och kylig blåst. Typiskt men det blev lite gjort iaf. Det ser ut som det var en vacker natur att vandra igenom för kaffet. 🙂

  1. Håller verkligen med, kaffe ute i solen är oslagbart 😛 🙂 Det är verkligen en fin natur i Tyresta nationalpark 😀 Skönt med en tur till stugan, men trist att solen försvann för dig!

 3. Jag tänker… så många fötter som trampat på den stigen där rötterna kommit fram, gissar vi alla har en längtan till våra ”rötter” i naturen… Hade gjort precis som du och tagit avstickare från barnvagnsslingan… Önskar dig en fin vecka…

  1. Ja, det är många som gillar att vara ute i naturen 😀 Smalare stigar med knotiga rötter gör att man kommer närmre naturen 😀 Ha en underbar helg! 😀

  1. Tack så jättemycket, det var verkligen en härlig tur och eftersom det är så lättillgängligt från Stockholm så är det populärt! 😀

 4. Det är alltid fint att komma ut en sväng och Tyresta är så fint. Tyvärr länge sedan vi var där. Men med buss är man ju ute på kort tid från Gullmarsplan.
  Tack för en fin runda med vackra och inspirerande bilder.

  1. Ja, Tyresta är underbart! 😀 Jag har aldrig (vad jag vet) åkt buss hela vägen dit, men vet att det ska gå ganska smidigt! 🙂 Tack så jättemycket för din fina kommentar och jag blir så glad av att du gillar bilderna! 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen