Promenad på Djurgården

En solig dag efter jobbet promenerade jag till Nybrokajen. Därifrån tog jag pendelbåten. Jag satt ute i solen på övre däck. Mamma hoppade på samma båt men några bryggor efter mig.

Blockhusudden

Vi hoppade av vid Blockhusudden på Djurgården. Lite småhungriga efter jobbdagen. Därför startade vi vår lilla eftermiddagspromenad med en fika vid vattnet på café Blockhusporten. Jag tog en hallonpaj och kaffe. Mamma tog äppelpaj med te. Fiskmåsarna skränade och vågorna skvalpade. Det kändes nästan som om man var utomlands.

Långpromenad

Efter fikastoppet promenerade vi runt på Djurgården. Vi gick över Djurgårdsbrunnskanalen vid Lilla Sjötullsbron. Strosade runt och pratade om det mesta mellan himmel och jord.

Båten hemåt

Till sist gick vi tillbaka till Blockhusuddens brygga. Där hoppade mamma på båten mot stan igen. Jag väntade på nästa båt åt andra hållet och tog båten mot Nacka strand, för därifrån går en direktbuss hem till mig (så skönt att slippa byta vid Slussen). Väldigt nöjd med en liten kvällspromenad i det gröna med mamma. Det var en mysig after work.

Inlägg skapade 325

10 svar på “Promenad på Djurgården

  1. Perfekt träff här ute och dessa pendelbåtar har jag använt mycket hela året- Perfket att ta sig runt med dem. Har varit en hel del på Djurgården nu i vår och på försommaren och känner igen er runda. Fint för dig att sedan ta båten till Nacka strand och bussen hem.

    1. Ja, det var en mysig liten after work 🙂 Det är bra fint där på Djurgården, förstår att du är där mycket! Ja, det var verkligen skönt att slippa byta bussar/tunnelbana vid Slussen 🙂

    1. Ja, det är så härligt med Stockholm att det finns så mycket naturområden både i och utanför stan. Pendelbåtarna är också bra 🙂 Ha det bra du också! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen