Invigning av tält

Jag hade länge funderat på att köpa tält men inte kommit till skott, förrän för några veckor sedan. Då tog jag mig i kragen och beställde hem ett tält och liggunderlag. Sen var det dags för en premiärtur med tältet och det blev med min kollega Marlie som jag vandrade i Bogesund med. Den här gången åkte vi till Gålö, vilket kändes som ett bra ställe att premiärtälta på då jag känner till det stället ganska bra.

Planering av packning

Några timmar innan vi skulle iväg började vi planera vad vi skulle ha med oss förutom tält, underlag och sovsäck. Marlie skulle ta med sitt stormkök som hon aldrig använt. Jag skulle ha med mitt lilla Primuskök som jag inte använt. Sen skulle vi ha med snabbpasta, köttbullar i gräddsås (konserv), snabbkaffe, lite snacks och mycket vatten. Det var inte hela världen om det blev för mycket eller för lite då det var nära bilen och nära hem. Vilket var bra då man kan känna vad man kan göra bättre nästa gång.

Äventyrsdags

Vid fyratiden kom Marlie hem till mig och vi körde iväg mot Gålö och parkerade bilen vid Gålö havsbad. Sen började vi gå Havtornsuddslingan. Först tittade vi ut tältplatsen men vi kände för att gå lite innan vi slog läger. Därför gick vi ungefär 3 km, upp och nerför, med packningen som förmodligen vägde över 10kg/person.

Slå läger

Det var skönt att gå och röra på sig. I och med att terrängen är lite utmanande och vi hade tung packning så var det extra skönt sen att slå läger. Vi kom tillbaka till platsen vi först sett ut. Satte upp tältet en bit upp i skogen från vattnet. Det var lite knepigt då marken var ganska stenig, så tältpinnarna gick inte ner i marken hela vägen, men det fungerade ändå.

Middagsdags

När vi hade satt upp tältet gick vi ner till stranden och satte oss på klippan för att börja laga mat. Det gick väldigt smidigt att koka upp pastavattnet och ha i pastan. När pastan var klar hällde vi bort vattnet och hällde över köttbullarna i gräddsås och rörde runt. Jag tror inte maten hade smakat lika bra hemma, men det var väldigt gott där ute på klippan.

Kvällshäng

Efter middagen fortsatte vi sitta på klippan. Lyssnade lite på musik. Åt chips och godis. Drack lite vin. Njöt av utsikten.

Sovadags

När det började mörkna gick vi till tältet och la oss. Jag trodde inte att jag skulle sova så bra då det var så nytt. Men jag sov jättegott. Jag vaknade någon gång för att det regnade. Men vi höll oss torra.

God morgon!

Vi vaknade vid halv nio. Då gick vi ner till strandkanten igen. Använde mitt primuskök för att koka upp vattnet till kaffet. Åt mackor med räkost och skinkost. Väldigt mysigt och gott. Marlie tog också ett morgondopp.

Packa ihop

Efter frukosten packade vi ihop tältet och alla andra grejor. Det började mulna på och vi kände att vi ville ha packat ihop innan det eventuellt skulle börja regna för då skulle tältet bli blött igen och alla andra grejor också. När vi hade packat ihop gick vi tillbaka till parkeringen. När vi satte oss i bilen kom regnet och vi var väldigt nöjda med vår lilla utflykt.

Inlägg skapade 327

28 svar på “Invigning av tält

 1. Fina bilder som vanligt 🙂
  Ser verkligen mysigt ut men jag är för bekväm för att tälta tyvärr, önskar jag inte var det.

  Kram <3

  1. Tack så jättemycket, Lisa! 😀 Det var jättemysigt att tälta, tycker att det är härligt att sova så nära naturen. Men jag förstår att det inte passar alla, det är ju lite att tänka på 😛 🙂 Kram

  1. Ja, det var verkligen en jättehärlig tältpremiär! 😀 Håller med om att maten utomhus smakar så mycket bättre! 😀 Kram

 2. Jag älskar att tälta så detta låter helt underbart! Ska fråga min syster om jag får låna hennes tält någon helg och ta mig en liten tur innan det blir för kallt! Kram

  1. Det var verkligen jättekul och mysigt, vill tälta fler gånger! 😀 Ska också försöka passa på fler gånger innan det blir för kallt för det tältet jag har nu 🙂 Kram

 3. I min ungdom campade vi mycket och sov i tält, när jobbet var slut när kära maken hade semester åkte vi till campingplatsen, gissar att när min väckarklocka ringde väckte jag inte bara min man och vår lilla son och vännerna… Kravlade ur tältet, kokade kaffe och åkte till jobbet.. Vi hade inte råd till annan semester men vi älskade vårt tält och hur vi tillbringade den med vänner… Blir nostalgisk när jag ser dina bilder, så klart vi alltid campade vid en sjö…. med härliga barrstigar….Härliga bilder som vanligt…

  1. Vad mysigt att campa även när du jobbade 😀 Det låter helt underbart! Det är en lyx att kunna vara så nära naturen tycker jag, så det är ju ett bra sätt att tillbringa ledig tid tycker jag 😀 Sjöar och vatten är mysiga platser att slå läger på 😀 Tack så jättemycket för dina ord och för att du delar med dig! Och tusen tack för att du gillar bilderna, det gör mig så glad! 😀

 4. Hej Annie

  En bra ide hade du med din collega att tälta. Dessutom var platsen väl vald. Så kan ni njuta av landskapet på kvällen. Klart fotade du. Vackra bilder av skärgården !!! Man har lust att resa till denna plats. Tusen tack Annie.
  Vet du, vi tältade i Sverige år 1978, 1984, 1986 och 1994. Vi hade en campingbil. I alla fall utnyttjade vi svenska landskapen. Klart fotade jag mycket. Jag glömmer inte att Sverige är mitt andra hemland.
  Kram
  Erik (Frankrike)

  1. Hej Erik!
   Ja, det var en toppenbra idé att åka iväg och tälta med henne. Platsen var jättebra att inviga tältet på 😀 Naturen är underbar. Tusen tack, vad kul att du gillar mina bilder, det gör mig så glad! 😀
   Kul att ni också tältade i Sverige förut 🙂 Kram

 5. Nämen åh vad mysigt! Jag tältade senast jag var väldigt liten och är lite sisådär med just tältande, dock tycker jag det ser och verkar himla mysigt när andra gör det! 😀 KRAM

  1. Ja, det var underbart! Jag har också bara tältat när jag var liten innan och det var inte riktigt samma sak då det var mer på campingplatser och sen var det så längesen så mindes inte så mycket om hur det var. Men det här var verkligen mysigt och jag vill göra mer sånt! 😀 Kram

 6. Åh så mysigt det låter!! Det är alltid kul att kunna ta och tälta, låter jättemysigt. Jag är dock väldigt rädd för tältning av någon konstig anledning så hittills inte testat på det :’D

  Svar; jaså? Jag har konstigt nog inte fått något mejl ifrån dig 🙂 ^^

  1. Det var verkligen jättemysigt! Längtar till nästa gång jag ska tälta (har inte blivit fler gånger än). Jag tycker det känns lite läskigt om man är nära stan eller om man skulle vara själv. Men får försöka överbygga den rädslan, för jag måste ju kunna tälta själv ibland också 🙂

   Konstigt att du inte fått något mail, det finns i min skickade-korg i mitt mailprogram. Testa maila mig på hej@fotografannie.se?

 7. Det ser verkligen riktigt härligt och mysigt ut! Att vara helt ute i naturen så där ? det var så sjukt längesen jag sov i tält nu. Men då vet jag att jag fick lite klaustrofobi hehe ❤️

  1. Det var verkligen en underbar tältpremiär! Älskar också att vara ute i naturen sådär, vill tälta mer! 😀 Trist att du tyckte att det var lite klaustrofobiskt att tälta :/ Men det kanske funkar med ett större tält? 😛

 8. Hej!
  Tack för fint inlägg. Jag hade tänkt göra precis som du – premiärtälta på Gålö! Jag har bara en fråga: Behöver man släpa med sig vatten eller kan man fylla på vatten vid parkeringen? Hur långt ligger parkeringen från udden?

  1. Parkeringen ligger nära, följer man inte leden kan man hitta bra tältplatser 10-20minuter bort. Jag släpade med vatten men tror att det kanske går att fylla på vid parkeringen/vandrarhemmet. Men vågar inte lova någonting.
   Smidigt i alla fall med närheten till parkeringen första gången med tältet ifall något strular och man känner att man vill avbryta 🙂 Hoppas det går bra! Berätta gärna hur det går och vad du tyckte! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen