Kräftor vid Östgötaleden

När jag var iväg på min spontana road trip så passade jag på att bjuda in mig hos Iza. Jag kom dit på söndagen och fick lunch. Sen åkte hon och jag iväg på en liten fotoutflykt, med oss hade vi även hennes hund Oden.

Svartån

Vi åkte till Svartån strax utanför Boxholm. Det var fint vid vattnet, typiskt ett sånt där ställe som jag gillar. Ljuset var dock ganska platt då det var ganska jämngrått på himlen. Men det var fint ändå, lugnt och stilla.

Östgötaleden

Vi promenerade längs med vattendraget i skogen, längs med Östgötaleden som gick där. Det var väldigt mysigt. Oden passade på att ta sig några bad längs med vägen. Så knasig hund, ser han en pinne på botten som han vill ha, då dyker han ner efter den. Vi gjorde såklart också avstickare ner mot vattnet, men inte för att bada, utan för att fota.

Bada

Vi kom fram till en badplats efter en stund. Där fanns ett ställe för hundar att gå i. Så Oden badade ännu mer. Vi tittade på och blev väl lite blöta när han kom upp och skakade av sig.

Samma väg

Efter lite bus där gick vi tillbaka längs med Östgötaleden mot bilen. För vi tänkte nämligen följa ån en bit åt andra hållet också.

Möte med kräftorna

När vi gått förbi bilen och lite till hittade vi en jättefin plats vid vattnet. Jag fick dock inte till kompositionen som jag ville, men misstänkte att det skulle bli bättre om jag vadade ut i ån en liten bit. Så det var bara att ta av sig skorna och vada ut. Det var jätteskönt i vattnet. Jag tog några bilder. Sen stod jag lutad mot en sten ett bra tag. Plötsligt kände jag någonting nudda min vänstra häl. Min spontana tanke var att det var en fisk och jag skakade till lite på foten. Sen tittar jag ner i vattnet och ser till höger om mig en kräfta kika fram under stenen. Då förstod jag att det som nuddat mig också varit en kräfta, för tänkte jag efter så känns inte fiskar sådär. Då var det inte lika mysigt att stå vid stenen så vi vadade upp ur vattnet.

En solglimt

Klockan började bli ganska mycket och vi hade varit ute ganska länge, så vi började gå tillbaka mot bilen. Solen tittade fram mot slutet och vi var väldigt nöjda med vår utflykt. Oden var väldigt trött efter allt busande och badande.

Behind the scenes

Iza tog lite bilder på mig under utflykten. Här är två av dem. Den högra är när jag står och fotar vid stenen som kräftorna bodde under.

Inlägg skapade 320

14 svar på “Kräftor vid Östgötaleden

    1. Det var verkligen jättemysigt att få komma ut och leka med kamerorna i skogen 😀 Tusen tack! 😀 Javisst är han fin, Oden 🙂 Kram

    1. Tack så jättemycket! Ja, några bra bilder blev det, men tycker oftast att det är lite svårare i sånt ljus då det inte händer så mycket 😛

    1. Det var verkligen en mysig tur! 😀 Det var lite speciellt att råka på kräftorna, det blev en bra story 🙂 Kul, jag har inte fiskat krabbor, men sett sådana på stränderna i Thailand 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen