Mitt sommarlov

Mitt sommarlov var jätteskönt (och så börjar man lite nynna på den där sommarlåten). Hur som helst, så var mitt sommarlov verkligen jättehärligt. Jag var lite orolig innan för ibland är jag inte jättebra på att vara ledig. Men det här lovet tog jag en vecka i taget, gjorde precis det jag kände för. Jag mår så mycket bättre nu än förra och förrförra sommaren. Det blev bra disponerat med hemmatid och bortatid. Och här tänkte jag sammanfatta lovet, vecka för vecka.

Vecka 1

15-21 juni 2020

Egentligen skulle jag kanske vilja smygstarta med helgen den 13-14/6 då jag var på ön och lämnade min Selma där, för det var en väldigt mysig helg. Men det var på tisdagen som jag lärarjobbade sista dagen inför semestern och den dagen avslutades med att alla i mitt arbetslag gick ut på after work. Sen fotojobbade jag på torsdagen, en familjefotografering. På fredagen åkte jag ut till skärgården för då var det midsommar.

Blogginlägg:

Midsommarhelgen

Vecka 2

22-28 juni 2020

Veckan började med några lata dagar på ön. Sen åkte jag in till stan igen men mina planer för veckan ställdes in så fick tänka om. Det resulterade i en väldigt spontan roadtrip ner till Östergötland där jag träffade några av mina kompisar. Sen åkte jag tillbaka till Stockholm och hängde hela helgen med en kompis.

Blogginlägg

Roadtrip till Östergötland

Vecka 3

29 juni – 5 juli 2020

Jag inledde veckan med att åka till Bogesundslandskapets naturreservat med Marlie där vi vandrade. Det blev även en frukostutflykt till Tyresta nationalpark på tisdagen. Ett fotojobb på torsdagen då jag fotade en familj. Resten av veckan bestod mest av att träffa kompisar. Det blev bland annat middag, fika, picknick och promenader. Mamma och pappa hade även loppis vid sitt hus som jag åkte till.

Blogginlägg

Bogesundslandets naturreservat

Frukost i Tyresta

Vecka 4

6 – 12 juli

Den här veckan blev det lekparkshäng med en gammal universitetskompis och hennes barn. Jag gjorde en frukostutflykt till Gålö. En kompis sov hos mig tisdag till torsdag. På torsdagen åkte jag till min skärgårdsö igen.

Blogginlägg

Breakfast with a view

Åska och gryningsljus

Vecka 5

13-19 juli 2020

Startade veckan på ön. Sen åkte jag in till fastlandet lite snabbt tisdag till onsdag. Fixade lite mer bilder och träffade en kompis sen åkte jag till ön igen. På fredagen kom en kompis till ön. Vi åkte helikopter, paddlade kajak och hade en mysig helg. När jag kom hem på söndagen packade jag om och åkte iväg med Marlie för att inviga tältet som jag hade köpt tidigare under sommaren.

Blogginlägg

Tältinvigning

Vecka 6

20 – 26 juli 2020

Vaknade på Gålö efter natten i tältet. På kvällen åkte jag till stan och tog en öl med en annan kollega. En kompis sov hos mig tisdag till onsdag. Jag picknickade med en kompis och fikade med en annan. Sen åkte jag till ön igen på fredagen för att hänga lite med mamma och pappa.

Blogginlägg

Båtutflykt och skymningsland

Vecka 7

27 juli – 2 augusti 2020

Veckan startade på ön där jag blivit själv eftersom mamma och pappa åkt till stan. På tisdagen åkte jag hemåt för på onsdagen åkte jag och Amanda till Utö på utflykt. Jag åt middag med en kompis på torsdagen. På fredagen var jag väldigt låg men behövde vara det. Började må bättre på fredagskvällen och då började jag planera för en roadtrip som jag åkte iväg på dagen efter. Det blev Linköping på lördagen och Boxholm på söndagen.

Blogginlägg

Bullar och gruvor

Spontan road trip

Kräftor vid Östgötaleden

Vecka 8

3 augusti – 9 augusti 2020

Veckan började i Boxholm men jag åkte direkt vidare till Jönköping för att hälsa på nästa kompis. Jag gjorde en utflykt till Hassafallsleden och så blev det en hundfotografering åt Wellrun. Därefter åkte jag till Omberg och sedan tillbaka till Linköping. Jag kom hem på onsdagen. Och på fredagen åkte jag till ön igen, den här gången med min kusin som jobbar på Malta och äntligen kommit till Sverige. Det blev strandhäng och släktmiddag där vi gick igenom massa gamla bilder. Så mysigt.

Blogginlägg

Vattenfall och en utsikt

Bergsbestigning vid Vättern

Fem hundar (inlägg på min andra blogg)

Back to work

Elfte augusti är det lärarjobbstart. Det ska bli roligt och spännande att träffa alla kollegor igen. Det ska också bli kul att fortsätta utvecklingen med eleverna. Sen får vi se hur annorlunda det är i höst och hur restriktionerna ser ut och ändras.

Det blir också full fart när man ska hinna med heltidsjobb och allt annat. Kommande veckan är kompishäng, gravidfoto och en utflykt inplanerat. Så kul!

Selma har haft ett härligt sommarlov ute på ön hela tiden. Eller hon är kvar några dagar till och kommer hem i slutet av veckan. Jag är så glad att det gick att lösa då mamma, pappa och min brorsa också hjälpt till så att hon kunnat vara kvar när jag åkt hem. För hon skulle aldrig få vara där själv.

Inlägg skapade 323

25 svar på “Mitt sommarlov

 1. ” Mitt sommarlov” låg etta på Svensktoppen när jag föddes. ( Nog om det): Du verkar ha haft en trevlig semester. Det har varit roligt och spännande att läsa dina reportage och se alla bilder som du lagt ut.

  1. Kul att den låg etta när du föddes 🙂
   Det var en jättehärlig semester 😀 Kul att du gillar inläggen och bilderna och att du tar dig tid att skriva kommentarer, det betyder jättemycket! Tusen tack! 😀 Kram

  1. Ja, det är verkligen skönt att vara så nöjd med semestern! 😀 Det är ibland svårt att hitta en balans i att bara vara ledig och inte göra så mycket och ändå passa på att göra saker man inte hinner annars 🙂 Kram

  1. Ja, jag är så glad att jag lyckats skapa så många fina minnen! Och tack för att du var med på ett hörn också! 😀 Kram

  1. Ja, det var en jättebra semester med lite blandat 😀 Nu har jag massor av energi att lärarjobba och även hinna göra lite utflykter under kvällar och helger 😀

 2. Fina minnen och bilder…. Minns hur det kändes när sommarlovet var slut ? under minst 15 år längtade jag tillbaka till jobbet, de senaste åren hade jag ”ågren”, efter två dagar kändes det som man aldrig haft sommarlov och man var till fullo tillbaka ? Önskar dig en bästa hösttermin ?

  1. Tack så jättemycket! 😀 Jag är glad att jag började längta tillbaka till lärarjobbet i slutet av semestern, det gjorde att jag kände mig extra nöjd med det jag gjort, då kändes det som att jag nyttjat tiden bra. 😀

 3. Vad härligt att få följa dig på ditt härliga lov. Tårtan såg magisk ut. Jordgubbstårta är ett måste på skolavslutningar och midsommar plus nationaldagen så bara är det enligt mig

  1. Tack så jättemycket, kul att du ville hänga med såhär 🙂 Tårtan var jättegod, det är verkligen somrigt med en jordgubbstårta 😀

  1. Tack så jättemycket, Emma! 😀 Det är verkligen kul att blicka tillbaka och minnas alla fina stunder 😀 Kramar

 4. Vilken fin och trevlig sammanfattning du gjort. En del har jag varit med på i olika blogginlägg och annat var jag med på idag. Jag som gillar skärgården har extra glatt mig åt dina vakcra bilder och inlägg härifrån. Har ju tyvärr, av ”corona skäl” inte kommit ut till några öar. Vi har försökt ett par gånger men trängseln på båtarna har varit alltför stor.
  Men kanske nu när fler börjar jobba att det kan bli möjligt.
  Stort tack!
  Önskar dig nu en bra jobbstart.

  1. Tusen tack, vad glad jag blir över att du gillar inlägget! 😀 Skärgården är verkligen vacker, hoppas ni kommer ut lite nu i höst. Det borde ju vara färre som åker ut med båtarna då. Tack så jättemycket för att du tar dig tid att kommentera, jag blir så glad när du har skrivit! Och tack, jobbstarten har gått finfint 😀 Kram

  1. Haha, ja 8 veckor är lång tid. Det är lite blandade känslor kring det, har förut tyckt att det varit så svårt att hitta en balans i vad jag ska göra på semestern. Men i år gick det jättebra. 🙂 Helikopterturen var verkligen häftig, har åkt förut också men det här var nog bästa turen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen