Underbara höstskärgård

Ut i mörkret

Torsdagen den 29 oktober 2020

På torsdagen körde jag från Jönköping vid sjutiden på morgonen. Hann mellanlanda lite hemma i min lägenhet innan jag åkte iväg igen. Jag hämtade upp min kompis Marlie i Nacka och sedan åkte vi vidare ut till skärgården. Vi parkerade bilen ute på Värmdö och tog sedan båten ut mot min paradisö. När vi kom fram till stugan hade det precis blivit mörkt. Jag låste upp och vi möttes av Selma som kommit ut med mamma och pappa (de hade åkt hem när vi kom ut). Hon smet ut i mörkret och vi gick in i stugan. Eldade i kaminen (inte för att vi behövde få upp värmen utan för att det är så mysigt). Till middag värmde vi fryspizza och lyxade till den med ruccola och vitlökssås. Vi tog en promenad i mörkret och sen satt vi inne i stugan och bara pratade till sent på kvällen.

En fantastisk höstdag

Fredagen den 30 oktober 2020

Jag vaknade ganska tidigt på fredagen och gick ner till vattnet på en liten promenad själv. Eller helt själv var jag inte, Selma följde med. Det var så mysigt att strosa runt vid vattnet med Selma. Efter en liten stund försvann hon iväg på egna äventyr och jag fortsatte strosa runt lite. Jag fotade även med mitt macro vid bryggan. Efter en timme ute så kom jag tillbaka till stugan och då hade Marlie också vaknat så vi åt frukost.

Efter frukosten så gjorde vi oss redo för att gå ut på en promenad. Vi gick först ner till vår brygga, där såg vi en manet i vattnet vilket jag blev lite förvånad över då jag tycker de bara brukar synas när vattnet är väldigt varmt. Hur som helst så fotade jag den med telezoomen innan den svävade in under bryggan. Därefter fortsatte vi vår promenad till ett ställe som heter Djupströmmen sedan gick vi vidare till byn på ön och tittade på Waxholmsbåtsbryggan i dagsljus. Sedan gick vi runt till andra sidan vår vik. Satt och njöt av höstsolen på dem uddarna en liten stund innan vi vände tillbaka hem mot stugan.

När vi kom tillbaka till stugan var vi rejält hungriga. Vi startade gasolgrillen och grillade tryffel- och ostkorvar. Korvbrödet var Icas egenbakade och det var vansinnigt gott. Vi satt ute på verandan och åt korv i höstkylan. Sedan gick vi in i stugan en liten stund.

Vi var dock inte inne i stugan så länge efter lunchen. Eftersom det är vintertid så går ju solen ner relativt tidigt och lunchen hade blivit ganska sen då vi gått vår långpromenad. Så vi gick ut igen då jag ville se solnedgången från uddarna.

När vi kom hem efter skymningspromenaden så hängde vi inne i stugan. Eldade lite i kaminen. När det var dags för middag så grillade vi hamburgare i ljuset av pannlampan. Otroligt mysigt. När vi hade ätit klart så eldade vi även i den öppna brasan i vardagsrummet och satt där och pratade när elden sprakade i bakgrunden.

Hemfärd

Lördagen den 31 oktober 2020

Jag vaknade ganska tidigt på lördagen också, så jag smet ut med Selma igen. Hon hörde grannarna tvärs över viken och var lite skeptisk till att vara ute själv då hon inte riktigt visste vad hon hörde. Ibland kan hon vara så feg. Vi var i alla fall ute en liten stund, sedan öppnade jag luckan under huset och där smet hon in. Hon gillar att vara där, jag tror det finns en del möss där. Jag gick in och åt en rejäl frukost med Marlie.

Vi packade ihop i stugan. Jag gick ut och letade rätt på Selma. Vi tog en promenad tillsammans innan jag fick in henne i stugan. Då gömde hon sig under soffan. När det var dags att gå fick jag lyfta upp soffan och Marlie fångade Selma. Sedan var det slut på det roliga och Selma fick sitta i kattburen. Vi gick över ön till båten som skulle ta oss till fastlandet. Så var det slut på det här skärgårdsäventyret. Jag var väldigt nöjd med att jag fick lite tid där ute nu under hösten, jag är också så enormt glad att det gick att få ihop att Selma kunde vara där i en hel vecka tack vare mamma och pappa.

Inlägg skapade 323

47 svar på “Underbara höstskärgård

 1. Jag vet ju hur underbar den platsen är och hur hur bortskämda vi är med att ha tillgång till ön året runt. Du har, i stort och smått, lyckats fånga känslan av hur härlig hösten kan vara där. Ren bildpoesi ?

  1. Ja, vi är verkligen bortskämda med vår paradisö! 😀 Tack så jättemycket för dina fina ord, jag blir verkligen så glad över att du gillar bilderna 😀 😀

  1. Tack så jättemycket!! 😀 Härligt att du gillar bilderna! 😀 Ja, jag såg (efter att flera påpekat det) att jag råkat skriva november istället för oktober, ändrade det sen 😛 🙂 Himmel och hav är verkligen underbart! 😀 Ha det finfint du också! 😀

  1. Ja, det var riktigt härligt att vara där, som vanligt 😛 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Kram

  1. Tack så jättemycket! 😀 Tack för att du gillar mina bilder och tack för att du tar dig tid att kommentera, det gör mig glad 😀 Det är verkligen lyxigt att ha tillgång till stugan där, jag är så bortskämd 😛 😀 Ha det jättehärligt du också! Kram

  1. Tack så jättemycket! Haha, förstod först inte vad du menade och läste igenom inlägget. Fattade fortfarande inte. Sen nu ikväll skrev en kompis ”fel datum” och då trillade polletten ner. Har ändrat det nu ?‍♀️??

  1. Tack så jättemycket, Sara! 😀 Jaavisst är det mysigt att elda i kaminen, det blir så gosig värme 😀

  1. Det var också väldigt mysigt! 😀 Tack så jättemycket, Lisa, kul att du gillar bilderna! 😀 Javisst är Selma söt 😀 Kram

  1. Ja, det var en underbar vistelse! 😀 Tack så jättemycket, vad glad jag blir över att du gillar bilderna 😀 Kram

  1. Jaa, det var verkligen härligt! 😀 Tusen tack, Jasmine! Vad glad jag blir att du gillar inlägget 😀 Kram

  1. Ja, precis, Selma är innekatt hemma hos mig i vanliga fall men får hänga med ut till skärgården och vara utekatt när jag (eller mina föräldrar) är där en längre tid. Då får hon vara fri och jaga möss vilket hon älskar! 😀 Hon vill ju inte in i kattburen så då gömmer hon sig under t.ex. soffan och stretar emot. Men det funkar 🙂

 2. wow så underbara bilder du tog, ser magiskt ut och det röda huset så fantastiskt, manet har jag nog inte sett i sthlms skärgård nånsin? Bara på västkusten:)

  1. Tack så jättemycket, Petra! 😀 Jag brukar se maneter i vattnet i Stockholms skärgård om somrarna när det är varmt i vattnet, så blev lite förvånad att se en nu när det var så kallt 😛 🙂

 3. Så otroligt fina bilder som vanligt! Så otroligt söt katt 😀
  Låter som om ni haft det helt fantastiskt. Så skönt att kunna ta sig ut såhär till en skärgårdsö och mysa. Det hade jag också velat ha 😀

  1. Tack så jättemycket, Carolina! 😀 Javisst är hon söt min lilla katt 😀 Det var fantastiskt att vara där, som vanligt, det är verkligen en lyx att kunna åka dit 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen