Roadtrip till Östergötland

När jag kom hem från midsommarhelgen i skärgården hade helt plötsligt alla mina planer för veckan ställts in. Det kunde innebära flera dagar i en relativt varm lägenhet. Jag skrev lite med Oskar och tänkte att vi kunde göra en utflykt mellan Linköping (där han bor) och Stockholm, för han skulle ändå upp mot Kolmården på onsdagen. Sen skrev jag med Anna som tyckte jag skulle komma ner till Linköping. Så det blev en spontan liten roadtrip ner till Östergötland. Planerna började på tisdagskvällen och på onsdagsförmiddagen åkte jag. Och såhär blev det…

Marmorbruket

Vid tolvtiden skulle jag möta upp Oskar utanför Kolmården, han blev dock lite sen så jag åkte till Marmorbruket och väntade på honom där. Kikade runt lite på utsikten över Bråviken och läste lite. Sen kom Oskar och då gick vi en slinga där längs med vattnet. Fotade humlor, en humlebagge och lite andra insekter. Vi tog oss också en kaffepaus och åt kanelbullar i skuggan. Det var en bra liten utflykt och ett fint ställe att besöka.

Picknick i Ljung

Efter utflykten vid Marmorbruket åkte jag mot Linköping. Där handlade jag med mig sallad till middag och åkte vidare mot Ljung. Efter en liten stund kom Anna, Kristoffer, Mari och Kalle dit. För de hade bestämt sig för att picknicka och jag dök upp där lite spontant. Vilket var väldigt roligt och trevligt. Efter picknicken åkte vi vidare till en sjö i närheten för ett kvällsdopp.

Sen åkte jag hem till Anna och Kristoffer, drack lite vin innan det var dags att sova på deras soffa. Så väldigt nöjd efter en underbar onsdag.

Picknick i Gamla Linköping

Vid nio på torsdagsmorgonen parkerade jag bilen vid Campus Valla och mötte upp Tove. Vi promenerade till Gamla Linköping och slog oss ner i en skuggig hage för ytterligare lite picknick. Mari anslöt också och vi hade en väldigt trevlig förmiddag.

Utflykt till ett slott

På morgonen hörde även Jonas av sig för han fick nys om att jag var i stan. Det resulterade i en utflykt till innan jag åkte hemåt igen. Vi begav oss till Sturefors naturreservat. Gick genom kohagar mot slottet. Därefter tog vi en kaffepaus vid Kinda kanal innan vi vände tillbaka mot bilen. Kossorna som tidigare varit vid sidan av vägen blockerade hela vägen och vi fick ta det lite försiktigt och vänta ut dem. Men det gick bra.

Hemåt

Väldigt glad, nöjd och lite trött efter två superhärliga dagar med några av mina närmsta kompisar brummade jag hem mot Stockholm igen.

Inlägg skapade 325

19 svar på “Roadtrip till Östergötland

 1. Kan verkligen se att det är en miljö jag skulle trivas i, så mysigt och all natur liksom – det är balsam för själen!Så fantastiskt vackert <3

  1. Det var verkligen två härliga dagar! 😀 Slottet var fint, men man får inte gå in i det då det är privat. Men kul att se på håll 🙂

  1. Det var superhärligt! 😀 Tack så jättemycket! 😀 Och visst är det fint runt Bråviken, jag utflyktade alldeles för lite när jag bodde i Linköping och hade det här närmre tycker jag 😉 Kram

 2. Intressant att läsa om din utflykt.
  Fota humlor, det är svårt. Jag har försökt flera gånger nu i sommar, på vår balkong där humlorna besöker våra växter. Men nej, de bara flyger iväg, men jag ger inte upp. Njuter av dina fina humlebilder så länge.
  Roligt att se dina vackra bilder. Älskar naturbilder, med skog, ängar och vatten och dina är härliga.
  Ha det fint.
  Kram!

  1. Kul att du gillar inlägget! 😀 Ja, humlor är inte alltid så stilla, de var förvånansvärt stilla på blommorna när vi gick förbi där så det var relativt enkelt den gången 🙂 Kämpa på med dina hummelbilder 🙂 Naturen är verkligen fantastisk, älskar också skog, ängar och vatten. Tusen tack för dina fina ord, jag blir så glad över att du gillar mina bilder! 😀 Ha det jättefint du också! Kram

 3. Älskar när utflykter kommer sådär spontant! 😀
  Vi har ett så otroligt vackert land! Älskar bilden på slottet 😀
  Kram

  1. Ja, det är så roligt med det spontana, mer sånt vill jag ha 😛 😀
   Sverige är verkligen fantastiskt fint med all natur. 😀 Det finns så mycket att se! Tack! 😀 Kram

  1. Ja, det är fint i Östergötland, borde ha upptäckt mer där när jag bodde där 😉 🙂

 4. Vad roligt med roadtrip, många fina bilder, kul att få ta del av! 🙂
  Sv: Ja det var en toppen dag. Blommorna ser ut att ha det bra än så länge här hemma också, så jag är tacksam och glad över att dom har fått flytta hem till mig. Kram<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen