Strosa i Trosa och ett slott

Småstadsidyll

Det var en söndag i slutet av mars. Vi hade varit hemma och fixat i lägenheten hela lördagen så vi ville ut på äventyr. Däremot kände vi inte att bege oss till skogen den här gången. Vi tittade på kartan efter platser som ligger relativt nära och bestämde oss för att åka till Trosa som ligger dryga timmen bort. Ingen av oss hade varit där men hade hört att det var en mysig småstad. Så dit åkte vi. Parkerade nere vid hamnen och gick längs med ån in i stan. Strosade runt och det var verkligen idylliskt. Vi åt lunch på Punchkällaren med utsikt över ån. Det var otroligt god mat och en mysig miljö, litet minus att kaffet inte ingick i lunchen.

Strosar vidare

Efter lunchstoppet strosade vi mätta vidare på Trosas gator och vi letade oss sakta tillbaka längs med ån mot bilen. Nöjda med det vi sett av Trosa, men fortfarande inte riktigt redo att åka hem. Därför gjorde vi ett till stopp på vägen hem.

Ett kungligt slott

Stoppet på vägen hem blev vid Tullgarns slott. Där hade jag inte heller varit, men sett skyltar vid E4:an, så varför inte passa på när vi hade vägarna förbi och massor av tid. Vi promenerade runt i den soliga slottsträdgården. Stället har funnits omnämnt redan på 1200-talet som Folkungaättens egendom. Det nuvarande slottet stod klart 1727. Under 1800-talet var slottet kungafamiljens sommarslott.

Inlägg skapade 327

28 svar på “Strosa i Trosa och ett slott

  1. Det var verkligen en härlig dag! Tack så jättemycket, Sara, kul att du gillar bilderna! 😀

 1. Vilken trevlig tur! Trosa har vi besökt en del och mest vår , sommar och tidig höst men nu var det ett par år sedan. Vi har också vid ett par tillfället bott kvar på Bomans hotell. Så trevligt. Vet inte om de har öppet nu i Coronatider.
  Kul att ni stannade till vid Tullgarns slott. Har även varit där ett par gånger men då när det varit varmare.
  Fina bilder och roligt att komma tillbaka. Förstår att ni var nöjda med dagen.

  1. Låter härligt att stanna kvar på hotell i den staden 🙂 Kul att du varit i både Trosa och vid Tullgarns slott 🙂 Tack så jättemycket för din kommentar, det gör mig alltid glad när du lämnar några rader här 🙂 Kul att du gillar bilderna också! 😀

  1. Ja, det är väldigt fint att gå där längs med vattnet 🙂 Jag skulle inte heller ha något emot att bo i ett fint trähus vid vattnet. Slottet däremot känns lite för stort 😛

 2. Jag har aldrig varit i Trosa på riktigt, bara på en parkering. Skulle så gärna vilja komma dit, står på min topplista över platser att besöka. Så roligt att du tog mig dit.
  Har heller inte varit vid Tullgarn, inte fått någon inbjudan 😊 .
  Ha det bra!

  1. Tack Annie för alla fina berättelser och vackra bilder som du har visat under årens lopp.Jag började redan kolla dina bilder nån gång 2009, tror jag det var, och några år framåt. Sedan några månader tillbaka har jag återigen börjat följa den här sidan. Dina små reseberättelser är intressanta att läsa.

   Använder du fortfarande Pentax? Jag har alltid gillat Pentax sedan jag var tonåring i slutet av 1960-talet. Min dröm var att köpa en Pentax Spotmatic, men den var för dyr (kostade ungefär 1000 kr på den tiden). Så jag köpte en Yashica J7 i stället för ca 450 kr hos min lhemstads fotohandlare. Den användes flitigt. Nu har jag en Pentax K-3.

   Hälsningar Hans

   1. Tack för dina ord Hans! 😀 Kul att du följt mig till och från under åren och att du har hittat hit! 😀 Det gläder mig att du gillar inläggen här 😀

    Ja, jag använder fortfarande Pentax, kör med min Pentax K-1 nu och trivs bra med den kameran. Jag gillar märket 🙂 Kul att du också har kört mycket Pentax 🙂 Innan min K-1:a så hade jag också en K-3:a (som nu får vara back-up vid bröllopsfotograferingar). 🙂
    Ha det toppen!
    Hälsningar
    Annie

  2. Trosa är verkligen värt ett besök så åk dit (och inte bara till en parkering där) om du har möjlighet 🙂 Kul att du gillar inlägget 🙂 Nä, jag fick inte heller någon inbjudan till slottet, men vi strosade runt i slottsträdgården 😉 Ha det toppen du också, Lena! 😀

  1. Tack så jättemycket! 😀 Trosa är verkligen en mysig liten stad! 😀 Marsipanbutiken hade jag däremot ingen koll på, men jag är inte heller en jättestor marsipanälskare, tidigare gillade jag det inte alls, nu går det att äta 😉 🙂

  1. Ja, verkligen! Jag är glad att jag äntligen åkte dit och besökte Trosa 😀 Jag kan absolut också tänka mig att åka tillbaka dit 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen