Djupa skogar i Dalsland

Tresticklans nationalpark

Efter vår Norge-roadtrip körde vi tillbaka till Sverige igen. Vi kom in i Dalsland och passade på att göra ett stopp vid Tresticklans nationalpark innan vi skulle vidare hem till Emils mamma. Det var nästan helt fullt på parkeringen men vi hittade en plats. Sen gick vi till den nya entrén som renoverades förra året. Där fanns en hel del information om nationalparken.

Mot Norge

Vi bestämde oss för att vandra den röda leden för att se gränsen till Norge. Vi traskade in i nationalparken. Efter en liten stund kom vi fram till bron mellan sjöarna Stora- och Lilla Tresticklan som jag har sett många gånger på bild. Lite kul att känna igen sig trots att man aldrig varit på en plats. Det var ganska mycket folk den här första biten.

Lunchpaus

Det var lunchtid och vi bestämde oss för att slå oss ner och äta lite frystorkad mat till lunch. Vi hittade en höjd nära leden som var ledig och satte oss och fixade lunchen med utsikt över Lilla Tresticklan.

Tallskog och detaljer

Efter lunchstoppet fortsatte vi vandringen mot norska gränsen. Det var en okej vandring. Mycket tallskog och natur som påminner om skärgårdstallskogar. Det blev lite bilder på stigar och lite närbilder på detaljer. Närbilder i skogen är tacksamt att ta när det är sådär jämngrått väder då det inte blir några skarpa skuggor, som det kan bli när solen skiner starkt.

Norge igen

Sedan kom vi till riksgränsen och vi gick in i Norge igen. Satte oss på norska sidan och åt lite salami för att fylla på med energi. Tog några bilder på bäcken som delade Sverige och Norge innan vi gick vidare. Lite roligt var det att det fanns en skylt på svenska sidan (som man såg från norska sidan) där det stod om riksgränsen på norska.

Vägen tillbaka

Därefter tog vi samma stigar tillbaka till parkeringen. Jag kan tycka att det är tråkigt när man inte går en slinga, samtidigt så ser man naturen från ett annat håll så det funkade.

Inlägg skapade 325

2 svar på “Djupa skogar i Dalsland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen