Skärgårdshelg

Färden ut

Fredagen den 26 mars 2021

Det var sista fredagen i mars. Jag åkte hem efter jobbet och packade ihop det sista. Fick in katten i buren. Sen åkte jag och sambon ut mot båten som skulle gå från Värmdö till min paradisö. Halv åtta gick båten och vi kom till bryggan väldigt tidigt. Dels för att vi ville vara lite tidiga så att vi visste att vi skulle få plats på båten (det är ju begränsade platser nu under corona) och dels för att det var lite trafik genom stan så det gick fort att köra. Så efter en bra stunds väntan kom båten och en timme senare var vi på ön. Vi gick ungefär en kilometer på de mörka stigarna till stugan. Sen kom vi fram till en varm stuga (ca 15 grader) då pappa numera kan sätta på värmen på distans. Vattnet fungerade dock inte inne i huset så vi fick bära in vatten. Vi eldade även i kaminen och satte på fler element för att få upp värmen till runt 20 grader. Sen kollade vi lite på TV innan vi gick och la oss.

Vårväder med vårsysslor

Lördagen den 27 mars 2021

Vi vaknade vid sjutiden och släppte ut katten. Gjorde kaffe och åt frukost samtidigt som vi spelade spel. Efter frukosten tog vi en promenad runt på tomten. Selma hängde efter oss och var väldigt nöjd med att få vara ute på ön igen.

När vi promenerat runt på tomten bestämde vi oss för att ta en promenad till andra sidan viken. Längst ut på uddarna på andra sidan viken strosade vi runt på klipporna och njöt i solskenet.

Därefter begav vi oss hemåt igen för att grilla korv till lunch. Efter lunchen vände vi en av våra båtar så att hon skulle bli klar för sjösättning. Vi la även i vår lilla roddbåt och rodde in i viken. Sen gick vi in för att spela lite mer spel. På eftermiddagen var vi lite rastlösa, då gick vi ner i dalen och tog ner några småträd som var ruttna. Vi röjde också lite sly.

När vi röjt sly i någon timme så tog vi en promenad ut på uddarna. Där fotade jag när solen stod ganska lågt, men sen gick den i moln så då gick vi tillbaka till stugan.

Vi eldade i kaminen för att det är mysigt och ger en skön värme. Grillade kött till middagen och åt klyftpotatis till det. Spelade mer spel. Vi avrundade kvällen med att titta på filmen News to the World som var helt okej.

Grå hemresedag

Söndagen den 28 mars 2021

Vi vaknade tidigt på söndagen. Släppte ut Selma igen. Spelade spel när vi åt frukost. Plockade i ordning i stugan och packade ihop. Sen tog vi en promenad i gråvädret.

När vi kom tillbaka till stugan igen stängde vi in Selma. Hon skulle få stanna då mamma och pappa åkte ut på eftermiddagen. Sen skulle hon får vara kvar på ön över påsk och lite till då jag och sambon skulle åka bort över påsken. Så skönt att mamma och pappa kunde vara kattvakt och så härligt för henne att få stanna kvar på ön där hon trivs så bra.

Vi gick över ön till båten och tog båten till fastlandet igen vid 13-tiden. Nöjda med en skön och lugn helg på ”min” skärgårdsö.

Inlägg skapade 325

30 svar på “Skärgårdshelg

  1. Jamen självklart, du är alltid välkommen! Vi får boka in något när jag vet när jag ska vara där 😃 Våra sommarplaner är inte så spikade än. 😀

  1. Ja, det var en fantastisk helg! 😀 Tack så jättemycket Lisa! Och visst är hon söt min lilla katt 😀 Kram

 1. Är allt lite avundsjuk på din härliga ”paradisö” Vattnet, brasorna allt myset som ni har… Förstår att katten trivs som ni… Så vackert!

  1. Ja, jag är bra bortskämd med att kunna åka dit lite när jag vill 🙂 Det är verkligen mysigt! 😀 Och så härligt att Selma gillar det också! 😀

 2. ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååh så mysigt ! naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw

  1. Ja, det var verkligen en härlig helg. Och en väldigt glad katt, hon fick vara där ute i tre veckor totalt för mamma och pappa bytte av oss. Hon är verkligen jättefin 🙂 Ha det bra du också! 🙂

  1. Det är verkligen fantastiskt fint i skärgården, jag är så glad att jag kan åka dit lite när jag känner för det 🙂 Det är ju relativt enkelt att besöka öar runt omkring också, även om man inte har egen båt 🙂 Kram

 3. Men alltså åh! Vilken underbar helg ni haft tillsammans. Vet du att på den där bilden där du sitter på stenen såg det precis ut som att du svävade. Perfekt helg ni fick tillsammans med promenader, spel och tid tillsammans. Det behövs verkligen!

  1. Ja, det var verkligen en jättemysig helg. Det är verkligen skönt att byta miljö och göra lite annat. Sen är vi ganska mycket tillsammans, för utflykter och spelar mycket spel hemma också, det är lite vardagslyx. 😀 Haha, jamen lite kanske det ser ut som om jag svävar 😉

  1. Det är verkligen ett magiskt ställe, jag är så bortskämd som har tillgång till det. 🙂
   Kul att du gillade min blogg också och vill fortsätta läsa vidare 🙂 Ha en jättefin dag du också! Kram

 4. Så härligt att ha en stuga på en sådan fin skärgårdsö! Mycket är bra med den nya tekniken men extra fenomenalt tycker jag det är att man kan sätta på värmen på distans. Det var annat förr när man fick köra en extra sväng för att sätta på värmen eller komma fram till ett iskallt hus.

  Kram och god helg!

  1. Ja, jag är verkligen bortskämd som har tillgång till den stugan 🙂 Visst är det mysigt att komma ut till en kall stuga och elda för att få upp värmen. Men väldigt smidigt att det är lite varmt när man kommer ut, speciellt när man kommer ut ganska sent. Vi skulle inte kunna åka fram och tillbaka bara för att sätta på värmen, det skulle inte vara värt. Bara båten enkel tur tar nästan en timme och kostar 60-70kr. Sen går det bara 2-3 båtar/dag under lågsäsong 😛
   Kram och hoppas du också har en fin helg!

  1. Det var en riktigt härlig helg! 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Och javisst är min katt söt 🙂

  1. Ja, jag är verkligen bortskämd med att ha tillgång till den platsen, det är så lyxigt. 🙂 Vi hade verkligen en mysig helg på ön 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen