Påsklov på Västkusten

Grillmiddag och hotellnatt

Torsdagen den 1 april 2021

Sambon hämtade upp mig efter jobbet och vi styrde söderut på E4:an. Vid femtiden kom vi fram till Linköping där vi checkade in på hotell som jag hade bokat dagen innan. Tanken var från början att vi skulle sova hos mina kompisar men de hade fått förkylningssymptom så då fick vi ändra planerna. Hotell blev det alltså. Efter att ci hade checkat in åkte vi hem till mina andra kompisar och fick se deras nya radhus. Vi grillade utomhus på deras nya grill och åt middag ihop. Sedan åkte sambon och jag tillbaka till hotellet.

Valpgos och lyxmiddag

Fredagen den 2 april 2021

När vi vaknade på hotellet gick vi ner till hotellfrukosten som vi hade bokat tid till. Det var en väldigt god frukostbuffé. Jag blev väldigt mätt. Efter frukosten packade vi ihop och styrde återigen söderut på E4:an.

Vi gjorde ett lunchstopp hos mina kompisar strax utanför Jönköping. Där spelade vi kubb. Grillade korv som vi åt utomhus i solen. Busade med hundarna, fyra vuxna och en valp. Det var så kul att få se den lilla hundvalpen. Jag fotograferade även den då jag fotat de andra hundarna i höstas. Vi gosade lite med katterna. Deras ena katt är jättelik min katt tycker jag. Efter några timmars häng i deras trädgård så brummade vi vidare.

Vid femtiden landade vi i Varberg hos sambons kompisar där vi skulle sova under natten. Vi fick dovhjortslår till middag och det smakade gudomligt gott. Efter middagen spelade vi spel. Sen gick vi och la oss ganska tidigt.

Påskbrasa

Lördagen den 3 april 2021

Vi vaknade upp i Varberg. Sambon lurade ut mig i hans kompis hemmagym och jag fick testa lyfta lite, vilket resulterade i träningsvärk under några dagar. Sedan åt vi frukost. Efter frukosten tog vi en promenad i ett soligt och blåsigt väder.

Sedan tog vi bilen och styrde norrut, mot Dalsland, där sambons barndomshem ligger. När vi parkerade på gårdsplanen var hans mamma där och ena bror med familj. De höll på att byta däck på bilen. Vi tog efter deras exempel och började byta däck på sambons bil. Till lunch fick vi en jättegod laxcheescake. På eftermiddagen gick vi ner till sjön och tände på påskbrasan. Där satt vi i solen och njöt. Vi fixade också i ordning stugan där jag och sambon skulle sova. En stuga vid sjön utan el och värme, så mysigt. Solen sänkte sig och dagen gick mot sitt slut.

Fixardag

Söndagen den 4 april 2021

Vi vaknade i stugan vid sjön. Det var ganska kallt. Utanför för det grått och blåsigt. Brasan från dagen innan pyrde fortfarande så vi gick och rörde runt i den innan vi gick upp till huset för att äta frukost. Sedan bestod dagen mest av att fixa med bilen. Sambons ena bror kom förbi för att skifta hjul på sin bil. Sambon och jag bytte de sista hjulen, satte på takräcke och solpanel samt att städade sambons bil invändigt. Vi spelade spel tillsammans. På eftermiddagen åkte ena brorsan hem och en annan brorsa dök upp lite senare. Vi åt middag och spelade spel. När det var läggdags traskade vi ner i regnrusk och mörker till stugan för att lägga oss i några plusgrader. Väldigt mysig dag.

Några timmar Uddevalla

Måndagen den 5 april 2021

Vi vaknade och solen sken in i stugan. Efter frukosten skjutsade vi sambons bror till Uddevalla där han skulle springa ett lopp i 6 timmar. Vi var på arenan i början men åkte sedan iväg på lite sightseeing i Uddevalla.

Först parkerade vi bilen vid strandpromenaden och gick längs med kusten. Vi gick bort mot Gustafsberg som är Sveriges äldsta bad- och kurort. Där åt vi lunch på konditori Snäckan innan vi traskade tillbaka. När vi kom fram till bilen körde vi vidare mot något vi hittat på Google Maps när vi sökte på sevärdheter – Tureborg. Där hittade vi en slinga på 1,7 km som ledde förbi Tureborg som vi utforskade, den ledde även förbi en vacker vårbäck. Till sist tog vi en runda längs Bäveån inne i Uddevalla innan vi körde tillbaka till arenan och hejade på sambons brorsa den sista timmen han sprang. Du kan läsa mer om Uddevalla-utflykten här.

När sambons brorsa sprungit klart packade vi in oss i bilen och körde tillbaka hem till gården. Där höll sambons mamma på att göra våfflor så det blev en våffelmiddag. Riktigt mysigt. Vi spelade lite spel och tittade på TV på kvällen innan jag och sambon gick ner till den lilla stugan där vi skulle sova.

Utsikter och grottsystem

Tisdagen den 6 april 2021

Vi brummade från gården i Dalsland och skulle bege oss mot Bohus. Planen var att vi skulle göra någon eller några kortare vandringar på vägen. Vi tog vägen över Orust och Tjörn. Det blev tre stopp på Tjörn. Vilket bjöd på otroligt vackra vyer i soligt väder. Här kan du läsa mer om de olika utflyktsstoppen.

Vid halv sextiden kom vi fram till Bohus, till en kompis till sambon. Vi fick god pizza till middag. Sen skulle sambon hjälpa till med att fixa lite IKEA-garderober. Jag spelade spel med kompisens son. Sen hjälpte jag till lite med garderoberna också. Innan det var dags att gå och lägga sig tittade vi på filmen ”Med livet framför sej” som var jättebra.

Bohus fästning

Onsdagen den 7 april 2021

Vi fixade lite med garderoberna på morgonen. Sedan åkte vi iväg till gymmet och tränade (det var typ första gången på gym för mig). Eftersom min träningsvärk var borta så kunde jag få lite ny (det fick jag). Därefter köpte vi lunch på ett thaiställe. Jag och sambon tog med lunchen och åt den vid älven. Efter lunch gick vi till Bohus fästning och turistade runt där. Mer om det i ett inlägg längre fram.

När vi turistat klart i Bohus fästning, som var mycket större än jag trott, promenerade vi tillbaka till Bohus och hem till sambons kompis. Gjorde inte så mycket mer på kvällen förutom att äta middag och titta lite på en serie.

Hemresa

Torsdagen den 8 april 2021

Det var dags för hemresa. Vi tog en lugn morgon hos sambons kompis. Jag tog några porträttbilder som blev sisådär i inomhusljus. Därefter promenerade vi till tåget (för vi skulle lämna bilen hos sambons kompis) och åkte mot Göteborg. Från Göteborg tog vi tåget till Stockholm. På eftermiddagen landade vi hemma i lägenheten och fick en lugn kväll hemma. Vilket var ganska skönt efter att ha varit på resande fot i en vecka, även om det varit väldigt kul också.

Fixarhelg hemma

Fredagen den 9 april – Söndagen den 11 april 2021

Det var väldigt skönt att få tre dagar lediga hemma. Jag åkte till och handlade lite växter till balkongen som jag sedan planterade. Jag skrev klart förra blogginlägget och påbörjade att gå igenom bilderna från påskledigheten. Sambon fixade fler hyllplan i städskåpet som varit väldigt opraktiskt tills nu, han fixade även ett armstöd till soffan på balkongen. På fredagskvällen kom några kompisar över och spelade spel. På lördagskvällen åkte vi hem till en av sambons kompisar och grillade, satt ute en bra stund och huttrade.

Inlägg skapade 325

36 svar på “Påsklov på Västkusten

 1. Det här är ju bara alldeles för lockande! Fast jag vet att jag är lat och bekväm, men därför uppskattar jag dig extra mycket. Jag kan få njuta liksom genom bilderna 🙂

  1. Åh, tack så jättemycket! Kul att du gillar att njuta genom mina bilder! 😀 Jag tycker ju att det är så kul att se och uppleva nya och gamla platser och hänga med härliga människor. Så jag kan liksom inte riktigt låta bli 😛 🙂

 2. Vilken härlig påsk o resa , älskar västkusten och uddevalla e så fint , vovven men som den ser ut som in fast i miniformat, ser ut som en coccerpoo? kram

  1. Ja, det var verkligen en fantastisk påsklovsvecka! 🙂 Jag har inte varit så mycket på Västkusten men det är verkligen fint där också! 🙂 Hunden är en jaktcockerspaniel, här var han kanske 3 månader gammal. 🙂 Kram

 3. Så mycket underbart ni fått uppleva. Trist med övernattningen och sjukdom men det är alltid trevligt att få sova på hotell med. Ha en fortsatt trevlig vecka..

  1. Ja, det var en så bra vecka! Det kunde inte ha blivit så mycket bättre, det var mysigt med en hotellnatt även om det var tråkigt att mina kompisar blev sjuka, så var det tur att de blev sjuka precis innan vi kom och inte när vi var där eller precis efter 🙂 Ha det fantastiskt du också! 🙂

  1. Ja, vi hann verkligen med mycket trots att det kändes som om vi njöt och tog det i ett lugnt tempo 🙂 Så otroligt bra 😀 Ha det fint du också! 😀

 4. Så söt liten hundvalp och gillar beskrivningen av stugan ni sov i, har själv sovit i en likadan stuga utan dagens bekvämligheter, alltid lika kul att stå utanför stugan och borsta tänderna och tända en brasa till kvällen… Så vackert gården ligger med sjön som lyser upp.. Härliga bilder som vanligt, vi blir bortskämda… Kram 🧡

  1. Javisst är han fantastiskt söt! 😀 Det var verkligen en mysig stuga, jag gillar att borsta tänderna utomhus, det gjorde vi alltid om somrarna i stugan på ön. 😀 Och gården är otroligt fin 😀 Tack så jättemycket, vad jag blir glad över att du gillar bilderna 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen