Sex timmar Uddevalla

Strandpromenaden

När sambons bror sprang ett sex timmar långt lopp passade jag och sambon på att upptäcka Uddevalla. Vi lämnade gården vid nio-tiden. Sen släppte vi av sambons bror vid arenan, såg starten och de första varven, därefter åkte vi till strandpromenaden och parkerade. Det första vi såg var en enorm skulptur av en häst som stegrade sig. Från den höjden såg vi även Uddevallabron. Vi gick ner från höjden till strandpromenaden och började gå längs med vattnet. Delvis var det grusvägar och delvis träbryggor. Vi gick även över en fin hängbro.

Lunch i Gustafsberg

Vi kom fram till Gustafsberg som är en av Sveriges äldsta bad- och kurorter. Vi traskade runt där och läste lite på skyltar. Restaurangen var stängd men konditori Snäckan var öppet. Där gick vi in och åt lunch. Jag tog hamburgare och sambon tog en sallad från gårdagen. Det var ett mysigt ställe med utsikt över vattnet och en kamin som sprakade i bakgrunden. Efter maten strosade vi tillbaka längs med strandpromenaden till bilen.

En övergiven borg

Tack vare att vi sökte på sevärdheter i Google maps hittade vi ett ställe som hette Tureborg. Vi tyckte att det lät spännande så när vi kom tillbaka till bilen efter att ha gått strandpromenaden så åkte vi till det stället. När vi parkerade bilen såg vi en skylt där det stod ”Tureslingan” som var 1,7 km. Vi valde att börja gå den slingan motsols. Efter en stund kom vi fram till ruinerna av Tureborgen. Innan visste vi inte vad det var och det fanns inga skyltar att läsa på där. Efter en liten googling så hittade vi att det var en rik man som hette Ture som vid sekelskiftet köpt marken och velat bygga en borg där. Ett slott inspirerat av gamla tyska medeltidsborgar. Under andra världskriget hyrdes borgen ut till försvaret. Efter kriget förföll borgen och det har vandaliserats och 1950 så brann det. Trots det så var det spännande att gå runt där. Man kunde gå in i håligheter och upp i tornet. Läs mer om Tureborg här.

Vårbäck

När vi hade utforskat den gamla borgen begav vi oss vidare på den väl utmärkta slingan i vårskogen. Vi gick bland annat förbi en porlade vårbäck som låg inbäddad i grön mossa. Så otroligt vackert. Där stannade vi upp en stund.

Uddevalla stad

Efter vår vandring längs med Tureslingan åkte vi in till stan och promenerade lite längs med ån innan vi åkte tillbaka till arenan och såg den sista timmen när sambons brorsa sprang. När han sprungit klart packade vi tre in oss i bilen och körde hem till gården där vi fick nygräddade våfflor. Jag var väldigt nöjd med en fin dag i Uddevalla med blandade upplevelser och sevärdheter.

Inlägg skapade 323

41 svar på “Sex timmar Uddevalla

  1. Det kändes roligare att gå runt och upptäcka nya platser än att sitta på en arena i 6 timmar och titta på när någon springer typ 170 varv 😉 🙂 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna 😀 Kram

  1. Tack så jättemycket, det har blivit en del platser nu i år 😀 Så kul att det finns så mycket att se runt omkring oss 🙂 Hästen var superläcker 😀 Kram

 1. Vad roligt att få komma till Uddevalla med omgivning.
  Mina föräldrar hade fritidshus ca 1 mil söder om Uddevalla, så under många somrar var Uddevalla” min stad”. Ser att mycket förändrats, till det bättre.
  Ha det bra!

 2. Vad roligt att nu via dig komma tillbaka till Uddevalla. Hög igenkänningsfaktor på mycket. Jättefina bilder. Väl spenderade timmar här.
  Jag brukar jobba som reseledare och guide på en tur till Bohuslän och då bor vi alltid på Bohusgården och där förbi går ju den här vackra strandpromenaden- Men förra året blev det ju ingen resa men kanske i sommar. Hoppas.
  Nu ska jag läsa mer…

  1. Kul att du känner igen dig och att du gillar bilderna, tack! 😀 Vad roligt att du jobbade som reseledare och guide till Bohuslän. Jag har inte varit däromkring så mycket (än) men det finns så mycket fint där! 😀 Hoppas ni kommer iväg i år! 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen