Klippor på Västkusten

Ramsvikslandets naturreservat

Många gånger har bilder från Ramsvikslandets naturreservat dykt upp i mitt Facebook-flöde. Det har lockat mig då de mjuka och kala klipporna har sett så fina ut. När vi passerade Västkusten i somras så blev det en liten omväg dit innan vi for vidare mot Dalsland. Det var broöppning när skulle åka över Sotekanalen så det fick bli lite väntetid. Sen svängde vi höger direkt efter bron. Vi parkerade vid en parkering ganska nära Grosshamn och började promenera ner mot havet på en asfalterad väg.

Oledat

Sedan svängde vi väster ut på någon stig som ledde oss ut på klipporna. Efter ett tag inser vi att vi har inte följt någon led sen vi svängde av asfaltsvägen. Emil la inte så stor vikt vid det och egentligen var det ju lugnt för vi följde ju vattnet och visste på ett ungefär var vi var. Men jag tyckte att det kändes lite jobbigt för att jag inte visste om det skulle gå att gå där vi gick, om det skulle bli något brant stup så att vi ändå skulle bli tvungna att vända. Vi fortsatte i alla fall och det var fantastiskt fint. Med hjälp av kartan hittade vi till en blå led som vi sedan följde.

Badpaus

När vi gått en stund på leden svängde vi av och hittade en klippavsats där vi tog en badpaus. Det var skönt att svalka av sig. Sedan soltorkade vi och läste. Emil njöt av sin nyinköpta campingstol, men jag tycker att det är skönare att ligga på en solvarm klippa.

Klippor och hav

Efter badpausen fortsatte vi vår vandring längs den blåa leden. Det var ungefär så som jag tänkte mig Bohuslän när jag var liten och läste om landskapet i mellanstadiet. Då var det ett av mina favoritlandskap (utan att jag varit där) för de hade knubbsälen som landskapsdjur. Sälar såg vi inga, men vackra klipplandskap. Böljande, vidsträckta klippor och öppet hav.

Tillbaka mot bilen

Tiden hade lite sprungit iväg och vi kände att det var dags att snart komma tillbaka till bilen då vi hade lite ärenden att uträtta innan vi skulle till Dalsland. Vi svängde därför av på den vita leden som gick tvärs över naturreservatet. Till sist tog vi en bit av del gula leden sista biten till parkeringen. Nöjda med en härlig eftermiddag i Bohuslän. Mina förväntningar på naturreservatet hade varit höga och det lyckades dagen leva upp till. Jag kan varmt rekommendera att vandra omkring där och jag gör det gärna igen.

Såhär gick vi

Vi gick ungefär såhär som det lila jag har ritat dit, motsols. Kartan är från foldern som du kan hitta här.

Inlägg skapade 323

14 svar på “Klippor på Västkusten

  1. Vilka härligt rogivande bilder. Älskar havet! Måste ha varit fantastiskt att följa den leden. Mysigt att kunna stanna, ta ett dopp och solbada lite 🙂

  2. Fantastiska bilder! Jag älskar ju detta kala och karga som delar av västkustens yttersta havsband erbjuder. Spännande att följa leden och extra skönt att det inte var någon turistinvasion här. Västkusten har jag under årens lopp besökt en hel del men detta har jag missat trots att jag varit i närheten.

    1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, det är häftigt med det kala och karga landskapet 😀 Jag har inte varit så mycket på Västkusten, men det blir nog mer när sambons familj bor däråt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen