Klippor och konstverk

Kullaberg

Vi parkerade vid någon parkering långt ut på Kullaberg. Vi gick in i en hage. Där fick jag syn på några fina får. Det gjorde mig väldigt glad. Några bilder på fåren och omgivningen där. Sambon fastnade också på bild.

Närmre havet

Vi gick närmre havet och de branta klipporna. Längst ute på en klippa ser vi ett annat gäng med får. De gjorde sig väldigt bra på bild och solen bröt lite lite genom det ganska tjocka molntäcket.

En brant utsikt

Vi följde en smal stig uppför kullen ovanför havet. Där bjöds på en fin utsikt.

Smala stigar

Sedan fortsatte vi gå längs med smala stigar bland vindpinade buskar och träd.

Lahibiagrottan

Sen såg vi en skylt med en pil mot något som kallades Lahibiagrottan. Vi blev nyfikna och jag tog mod till mig och klättrade ned för branten tillsammans med Emil. Det var inte så läskigt och inte jättesvårt heller. Det svåra var väl att det var blött och därmed lite halt. Grottan var väl inte jättemycket att se men det var fint ändå att se.

Kullens fyr

Fyren ligger 78,5 meter över havet och ägs idag av Sjöfartsverket. Det är Skandinaviens ljusstarkaste fyr.

Höstväg

Efter vår vandring på den sidan halvön åkte vi längs med höstvägar mot Himmelstorp. För vi ville se Nimis och hade sett med hjälp av Google Maps att det var däromkring vägen dit gick.

Himmelstorp

Himmelstorp var också en väldigt fin plats. En gård som omnämns första gången år 1491. Sedan dess har den ändrat utseende och fick på 1800-talet sitt nuvarande utseende. Idag är gården en hembygdsgård som hålls öppen under sommaren.

Mot Nimis

Vägen till Nimis fanns inte med på någon av kommunens kartor eller turistinformation. Men stället är ju omdebatterat och även jag är kluven till det. Det är ju ett ”konstverk” som är mer eller mindre permanent byggt i ett naturreservat utan tillstånd. Sedan är det inte speciellt säkert heller. Samtidigt så tycker jag att det är häftigt. Vi får väl se vad som händer med stället framöver, men det är kul att ha sett det.

Nimis

För vi hittade fram till Nimis. Vi klättrade ner på stenstranden genom konstverket. En smal tunnel som var ganska hal då det var blöta brädor. Man fick gå försiktigt nerför och jag var glad att vi inte fick något möte just när vi gick ner. Nere på stranden ser man hela byggnadsverket torna upp sig. Det är ganska imponerande med all drivved ihopspikat till något slags slott.

Arx

På den där stranden. Som Lars Vilks utropat till en egen stat vid namn Ladonien ligger även konstverket Arx. Konstverket är byggt av sten och betong. Stenarna har markerade sidnummer och är därmed en bok (som faktiskt har ett ISB-nummer). Även det här konstverket är byggt i naturreservatet helt olovligt så det är såklart också omdiskuterat.

Uppför Nimis

Därefter gick vi tillbaka till Nimis. Emil klättrade upp i ett av tornen (jag var kanske inte jätteglad i det) och jag klättrade upp för backen ovanför Nimis för att ta stigen tillbaka.

Mot bilen igen

Jag gick i förväg till bilen och väntade på Emil, där satt jag och läste. När Emil kom så lämnade vi Skåne och åkte norrut. Nästa stopp skulle bli Halmstad. Läs om hela roadtripen här.

Inlägg skapade 327

6 svar på “Klippor och konstverk

 1. Hej Annie

  Även om jag känner platser i Skåne (min mor var svensk och jag är född i Malmö) kände jag inte Kullaberg. I alla fall är bilderna mycket vacker.
  Tack så mycket för roadtripen .Jag har besöckt svenska platser som jag inte kände. Kanske ska vi senare resa till platser som du fotade.
  Kram
  Erik (Frankrike)

  1. Hej Erik! Skåne är ju väldigt stort också så det är kanske inte så konstigt att du inte kände igen Kullaberg 🙂 Det finns verkligen mycket i Sverige att se och jag har fått mersmak i år när vi åkt runt en del 🙂 Kul att ni kanske besöker några av platserna jag fotat 🙂 Kram

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det var verkligen fint däromkring! Och jag kan förstå att Nimis är omdebatterat. Jag är glad att jag såg det men jag tycker också att det är fel att det är byggt svart i ett naturreservat. God jul i efterskott 🙂

 2. Så himla mysigt att ta del av! Roligt att din sambo kan bjuda till på bild 😀
  Jättefina höst bilder även <3

  Måste fråga dig, som har en massor av bilder på din blogg, har du någonsin fått slut på lagringsminne? Jag har fått det upprepade gånger här på WordPress och då är jag i behov av att radera från Media som till följd av det raderas från blogginläggen 🙁

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, han är lite spexig av sig 😉 Vad kul att du gillar inlägget 🙂

   Nä, jag har inte haft det problemet (än i alla fall). Jag förminskar alla bilder innan jag lägger upp dem på bloggen. Sen har jag ju webbhotellet one.com med WordPress kopplat till det, så det kanske är olika lagringsutrymme som ingår i det än det du har om du har något annat webbhotell? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen