Oledade stigar och vattenfall

Morgonstund

Vi vaknade ganska tidigt i tältet. Öppnade ingångarna och låg och läste ett bra tag. Sedan gick vi upp och gjorde gröt till frukost. Därefter plockade vi ihop och gick bort mot fjällstationen igen. Klockan elva började de nämligen servera våfflor igen. När de frågade vad vi ville ha på våfflorna sa Emil ”sylt och grädde” och tänkte inte på att grädde på norska inte är samma sak som på svenska. Vi fick gräddfil och sylt på våfflorna men det fungerade faktiskt. Kaffe fick vi till också. Mysig morgon och förmiddag.

Upp på berget

När vi hade ätit våfflorna klart knallade vi upp för ett berg för att ta oss tillbaka mot parkeringen. På kartan vi hade såg det ut att finnas stigar där men ingen ledad stig. Jag var lite orolig över att det skulle vara alldeles för brant och knepig terräng men det gick bra. Det var också lätt att hitta då stigarna var upptrampade och sedan gick vattendraget nere i dalen. Det var dessutom en mysigare vandring än när vi gick till Rondvassbu dagen innan. Jag föredrar smalare stigar framför bredare grusvägar. Tur med vädret hade vi också och det blev en hel del bilder.

Foto: Emil Dahlgren
Foto: Emil Dahlgren
Foto: Emil Dahlgren

Storulfossen

Efter några timmars vandring kom vi fram till parkeringen vid Spranget igen. Då tog vi bilen och körde en liten kort sträcka till en annan väldigt liten parkering. Därifrån promenerade vi någon kilometer upp längs med vattnet till Storulfossen. Det är ett väldigt vackert vattenfall som ligger bland bergen. Det var riktigt mäktigt att se.

Riddarspranget

Vi skulle hitta en plats att sova för natten och använde oss av en app för vanlife. Vi hittade ett ställe som låg lite på vägen åt det håller vi tänkte bege oss åt dagen efter. I närheten av Ridderspranget. En fors som dånade fram genom landskapet. Vattnet var otroligt turkost. Vi tog en liten promenad längs med vattnet. Emil tog ett dopp där vattnet var lite lugnare (ungefär där de sista bilderna i inlägget är tagna), och jag tyckte att det var lite läskigt. Men det gick bra. Vi åt middag och sen sov vi i bilen och laddade batterierna inför morgondagens turistande.

Inlägg skapade 321

6 svar på “Oledade stigar och vattenfall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen