Höga berg och magisk tältplats

Lunch med får

Vi parkerade vid Rondane nationalpark vid Spranget. Det var gratis att stå där men för att komma till den parkeringen fick man köra igenom någon vägbom som kostade en mindre summa. Parkeringen var mer eller mindre full men vi hade tur som hittade en plats. Vi satte oss vid en bänk precis vid parkeringen och fyllde på med lite energi i form av knäckebröd, mjukost och salami. Mitt i allt fick vi sällskap av några får, till min stora förtjusning.

Mot fjällstationen

Efter att ha fyllt på med energi och fotat får så vandrade vi in i nationalparken. Ville man så kunde man hyra cyklar och cykla till fjällstationen som låg ca 6 km bort. Men vi gick istället. Det var varmt men vägen var lättvandrad, snudd på tråkig, då det var en relativt bred grusväg. Men magiska vyer fick vi över landskapet. Så mäktigt med alla berg som tornade upp sig mot den blå himlen. När vi närmade oss fjällstationen svängde vi av på mindre stigar för att hitta en tältplats strax utanför fjällstationens område.

Magisk tältplats

Det var en hel del andra som tältade runt omkring på fina platser. Vi hittade dock en väldigt fin plats precis vid vattnet. Det var lite fuktigt i marken men det fungerade. Vi slog upp tältet. Emil tog ett dopp. Vi delade på en öl. Kokade upp vatten till vår frystorkade mat som vi hade med oss till middag.

Fjällstationen

Efter att vi hade ätit promenerade vi bort mot fjällstationen Rondvassbu för att se vad de hade att erbjuda där. Vi hade hoppats på våfflor, men de hade slutat göra sådana för dagen. Det fick bli en varsin öl istället samtidigt som vi spelade lite kort.

Magiskt ljus

Efter ölen skulle vi vandra tillbaka till tältet. Då var ljuset magiskt ute. Mörka solbelysta moln. Sen passade vi också på att fylla på våra vattenflaskor när vi passerade ett vattendrag.

Kväll vid tältet

Sedan tog vi det lugnt vid tältet. Läste lite och drack te. Vi hade det väldigt bra med andra ord i detta sagolandskap. Till sist gick vi och lade oss och hade en god natts sömn innan vi skulle vandra tillbaka dagen efter. Och mer om den vandringen kommer i nästa inlägg.

Inlägg skapade 323

12 svar på “Höga berg och magisk tältplats

 1. 😲WOW…. som sagt, vilket sagolandskap. Och så vackert stationen ligger vid sjön. Tänk dej en vinterdag där. Nu blev jag väldigt nyfiken på tillbaka vandringen.. vad hände då? 🤔
  Kram

  1. Ja, det var nog sommarens vackraste tältplats för oss 😀 Det kan nog vara ganska väldigt mycket snö där vintertid men säkert vackert då också! 😀 Vandringen tillbaka var väl inga konstigheter men vi gick inte på en markerad led utan bara en stig som visserligen fanns utmärkt på en karta. 🙂 Det inlägget finns uppe sen ett bra tag tillbaka nu (det är bara jag som är långsam på att svara på kommentarer). Kram

  1. Ser ut som och låter som om ni haft det himla mysigt! Bergsformationer är alltid vackert att titta på och mysigt att få äta lite mellanmål tillsammans med fåren 🥰

   Svar; jag födde på Södersjukhuset 😊

  1. Det var inte så kallt. Det var väldigt varmt på vägen till fjällstationen. Natten var inte heller så kall, men vi har bra liggunderlag och sovsäckar 🙂 Men ja, det var kallt i vattnet så jag badade inte, det är bara min sambo som badar då 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen