6 utflyktstips på cykelavstånd

Blogginlägget är ett samarbete med bikester.se.

Nu när det börjar bli varmare ute så tror jag att fler plockar fram sin cykel. Fler börjar definitivt bli sugna på att tillbringa mer tid utomhus. Därför tänkte jag i det här inlägget tipsa om fem utflyktsmål på cykelavstånd från centrala Stockholm (avstånden jag anger här i inlägget är beräknat från Stockholm central). Stockholm är ju en stad som har många fina naturområden runt omkring.

Djurgården – 15 min

Ett av de kanske största och närmsta naturområdena i Stockholm är Djurgården. Det tar ungefär en kvart att cykla dit. Där finns stora grönområden. En hel del museer, bland annat Skansen som är ett stort friluftsmuseum.

Hagaparken – 20min

En annan park som ligger nära centrala Stockholm är Hagaparken. Dit tar det ungefär 20 minuter att cykla och där möts man av en engelskinspirerad park som vetter ner mot Brunnsviken. Det finns en slottsruin som egentligen är grunden av ett slott som skulle byggas av Gustav III men som aldrig byggdes färdigt. Vill man gå en runda så finns det en slinga på 13 km runt hela Brunnsviken.

Kyrksjön & Judarskogen – 30 min

I Åkeshov finns två naturreservat som ligger på varsin sida tunnelbanespåren. Den ena är Kyrksjölötens naturreservat och den andra är Judarskogens naturreservat. Vid Kyrksjön finns fina promenadleder runt sjön med en trägång som ligger nära vattnet och träd som växer nästan som en tunnel över den. I Judarskogen finns det också fina promenadstigar och en fin sjö där man kan grilla.

Björkhagen – 30 min

En av mina favoriter som jag begett mig till flera gånger är Nackareservatet. Om man cyklar till Björkhagen kommer man dit där Sörmlandsledens etapp 1 startar och vandrar man den kommer man in i Nackareservatet. Där har jag tagit några omvägar hem från jobbet och även tagit med mig frystorkad mat och ätit.

Kärsön – 45 min

En av Mälaröarna som ligger granne med Lovön som Drottningholms slott ligger på. Dit ska det ta ungefär fyrtiofem minuter att cykla. Det finns en slinga runt Kärsön på ca 6km som man kan vandra. Lagom för en lite kortare tur. Från den leden kan man även se till Drottningholms slott.

Nyckelviken – 45 min

En annan stadsnära favorit är Nyckelviken. Där finns Nyckelvikens herrgård. Utsikt över inloppet i Stockholm. Hagar och skog. Fin natur och fina promenadstigar som är utmarkerade. Det enda som är lite tråkigt här är att det kan vara lite skräpigt, speciellt längs med vattnet.

Glöm inte hjälmen

Självklart ska man ha med sig och ha på sig hjälm när man cyklar. Ifall olyckan är framme.

Inlägg skapade 321

5 svar på “6 utflyktstips på cykelavstånd

    1. Kul att du besökt många av platserna! 😀 Jag har faktiskt inte heller cyklat dit, för just nu äger jag ingen cykel. Men det ligger ju på cykelavstånd från stan 😛 Ha det bra du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen