Vinterlandskap på Gålö

I början av december tappade jag rösten, vilket resulterade i att jag blev hemma från lärarjobbet. Dels är det ju svårt att undervisa utan röst och dels så måste man ju stanna hemma vid förkylningssymptom. Andra dagen jag var hemma från jobbet hade rösten kommit tillbaka men jag var hes och det var fortfarande lite ansträngt att prata mycket. Solen gjorde att snön gnistrade utanför fönstret och det var flera minusgrader. Jag kunde inte låta bli att ta bilen ut i naturen.

Mot solen

Jag styrde mot Gålö naturreservat. Ett av mina favoritställen i närheten av där vi bor. När jag kom dit var det dock inte så mycket rimfrost på träden och den delen där parkeringen är låg i skugga. Det var ett kallt ljus och jag var lite osäker på om det skulle bli några finfina bilder på minneskortet. Men jag började gå i ett långsamt tempo in i skogen. Solen skymtade mellan trädstammarna och jag valde att gå mot den, mot det lite mer öppna vattnet på andra sidan skogen.

Långsamt hav

Det valet var helt klart alldeles rätt. Vattnet var nästan spegelblankt vid strandkanten, det rörde sig bara väldigt långsamt. Längre ut rörde det sig lite mer och den steg lite rök från vattenytan. Solen värmde och det var helt underbart. Jag strosade runt längs med strandkanten, fotade och njöt. Bilderna gör egentligen inte verkligheten någon rättvisa.

Macrofotografering

Mot slutet av min lilla promenad tog jag fram macroobjektivet och fotade några närbilder på frostad ljung och iskristaller.

Vintervärld

Trots att jag var lite orolig först när jag landat på Gålö, om det skulle bli fina bilder, så blev resultatet väldigt fint. Men viktigast av allt så njöt jag till fullo av vintervädret. Lite tur i oturen att jag var förkyld just den dagen.

Lite film från dagen

Inlägg skapade 323

21 svar på “Vinterlandskap på Gålö

 1. Alltså så fint, älskar vintern, speciellt sådana här dagar 😍😍 trist att tappa rösten, men bra att du stannade hemma och fick möjlighet att njuta av detta fina vinterlandskap ❤

  1. Jag mår absolut bättre nu 😀 Var ”bara” hemma i tre dagar med tappad röst. Sen var det back in business igen 😀 Ja, men den här dagen var det också väldigt kallt så det påverkar nog också hur havet ser ut, men kan tänka mig att det är mer öppet hav hos dig 🙂

  1. Haha, nä det skulle bli lite svårt med att ge instruktioner och så utan röst 😛 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! Det var en fantastiskt fin dag! 😀 Ha det fint! 😀

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, det var lite jobbigt att tappa rösten, men samtidigt tur då jag kunde ta mig ut i vinterlandskapet den här dagen 😀 Ja, fy nu är det lite för mycket covid igen… Kram

 2. Oj, så härligt ljust och blått! Dessutom närbilderna på iskristallerna/snöflingorna: magiskt. Som jag föreställer mig slottet i Neverending story 🙂 <3

 3. Vilken härlig vinterutflykt du kom ut på och vilka underbara bilder! Ibland finns det fördelar med att tappa rösten även i vårt yrke 😉

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen