Vardagsglimtar – juli/augusti

Stora delar av juli tillbringade vi ute i skärgården. Det var både skönt och lite långtråkigt. Det finns inte så mycket att göra på vår ö och jag var nog inte riktigt beredd på hur låst jag skulle bli med bebis där. Dagarna har sett ganska lika ut och jag fotade väldigt lite (förutom mobilbilder på bebis). Vara inne, leka i babygymmet, läsa, äta mat, gå ut lite. Men det blev några höjdpunkter som stack ut ändå.

Besök av barnens farmor och födelsedagsfirande

En av veckorna i skärgården hade vi Emils fyraåring hos oss. Då blev det mer bad och bus. Barnens farmor kom också ut på besök i några dagar, vältajmat till Emils födelsedag. Vi åkte till Möja och åt middag en av kvällarna. Fikade tårta en av dagarna. Hade det allmänt mysigt och bra.

Kompisar på besök

När vi åkte till skärgården efter att ha varit hemma något dygn för att bland annat fixa pass till bebis så följde ett par kompisar med oss ut. De hade också med sig sin bebis som är lite drygt en månad äldre än vår bebis. Det blev sol, bad och spel.

En till bebis i släkten

Min kusin fick sin bebis. En liten tjej. En liten syssling till min bebis. Vi var där när hon var lite över en vecka. Helt plötsligt blev min bebis en jätte när man såg hur liten hon var.

Familjebilder

Vi passade även på att ta familjebilder med mina föräldrar och lillebror. Anledningen var att vi knappt hade bilder på oss tillsammans och vi har bilder på Emils familj tillsammans. Så då ville jag ta lite sådana bilder också. Det gjorde vi ute vid stugan. Så värdefullt att ha kvar sen. Jag passade även på att ta några på bara bebis också. Jag ville ha med lite stökigare bakgrund för att få med en del av miljön i stugan.

Uppsala

En helg när vi hade Emils fyraåring så blev det en sväng till Uppsala. Först hängde vi i Pelle Svanslös-parken med min lillebror. Sen åkte vi och träffade släktingar till Emil som var på besök från USA.

Besöka gammelmormor

Äntligen åkte vi upp till min mormor som bor mellan Gävle och Falun. Min mamma, jag och bebis körde upp på fredagen och hem igen på lördagen. Min morbror och två av mina kusiner kikade också förbi på fika.

Sigtunavistelse

En söndag i slutet av augusti åkte vi till Sigtuna över dagen med båda ungarna. Där hängde vi med Emils ena syster med familj och deras släktingar från USA som var på Sverige-besök. Det blev mat, lite titta på fina Sigtuna, lek i lekpark och fika.

Bebisens utveckling

Men det bästa av allt är ju att se bebis upptäcka världen. Upptäcka sina fötter. Kunna sitta själv i stol vid matbordet. Byta från liggdel till sittdel i vagnen. Göra massa nya ljud, pruttljuden är favoriten. Vara glad och må bra.

Inlägg skapade 323

8 svar på “Vardagsglimtar – juli/augusti

    1. Ja, det var bra på ön. Sen blev jag lite rastlös och låst vid att vara inne i stugan mycket. Var inte så motiverande att gå själv till stranden med bebis, kunde ju ändå inte bada och lämna honom själv på land 😉

  1. Vilka härliga dagar ändå. Men förstår att du kanske kände dig lite låst..
    Dock kul att hinna med en sväng till Sigtuna, så himla fint där! <3

    1. Ja, det var många fina dagar också även om jag kände mig låst ibland. Visst är Sigtuna gulligt, jag borde verkligen se mer av den lilla staden med min kamera 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen