Höjdpunkter 2023 – del 1

Som vanligt när jag ska sammanfatta ett år så känns det som om jag inte har gjort någonting (ja, förutom att ha blivit mamma i år då). Men sen när jag börjar titta tillbaka på året så har det ändå hänt en hel del. Det största är ju absolut att jag har blivit mamma och det har präglat hela året, dels slutet på en graviditet och sen i början av bebisens liv. Sen finns det så mycket mer också.

Här kommer några av mina höjdpunkter år 2023 i två inlägg. Det här är del 1 med höjdpunkter mellan januari till juni.

Helg på landet

I januari åkte Emil och jag ut till stugan. Mina föräldrar hade åkt ut dagen innan och satt på värmen. Vi tillbringade en mysig helg ihop med spel och god mat. Emil badade två gånger också.

Bygga en barnsäng

Vi behövde mer förvaring hemma då vi väntade smått. Vi löste det genom att bygga en säng med förvaring till bebiskläderna under. Jag filmade lite av det projektet.

SPA på Sandhamn

I februari, lagom till alla hjärtans dag, åkte vi till Sandhamn för att strosa omkring där och sen bo på värdshuset där och hänga lite på deras lilla spa.

33 år

Jag fyllde år och Emil bjöd mig på italiensk restaurang efter jobbet. Det var jättegott och vi blev jättemätta. Hade vi inte beställt alla tre rätter direkt så hade vi nog hoppar över efterrätten. Men det var lyxigt och trevligt. En jättemysig födelsedag helt enkelt.

Gravidfotografering

Eftersom vi väntade smått så ville vi ta bilder för att föreviga magen. Det var en jättekall dag och min kompis Iza hade kommit upp till Stockholm för att fota mig. Vi tog bilder tillsammans med Emils (då) treåring, några parbilder och några bilder bara på mig och magen. Ljuset var så fint den dagen och det är kul att ha lite bilder på oss alla.

Solig vårvinterdag i skidspåren

Vintern lite tillbaka till Stockholm. Jag hade läst att de hade gjort skidspår vid Tyresta by. Vi tog längdskidorna och åkte en liten runda. Emil åkte mer än mig. Det var faktiskt ganska skönt att åka längdskidor då det inte blev samma belastning som när jag gick. Vi avslutade vår lilla skidutflykt med semlor utomhus.

Robbie Williams

Mamma hade köpt biljetter till Robbie Williams-konserten i slutet av mars. Emil och jag gick tillsammans med mina föräldrar. Det var så kul för Robbie Williams är inte enbart en bra sångare han är så rolig på scen också. Sen var det lite extra kul då det var exakt tjugo år sen mamma och jag såg honom på stadion.

Så kom han!

Vattnet gick och vi fick åka till förlossningen i början av april. Sen kom bebis en vecka tidigare än beräknat men inte alls för tidigt enligt mig. Det var en otroligt häftig upplevelse och jag kände väl ganska direkt att jag kunde göra om det. Resten av året har präglats ganska mycket av det. Att få följa den lilles utveckling.

Barnvagnspromenad i Tyresta

Första utflykten med bebisen blev till Tyresta nationalpark. En och en halv vecka gammal så lyckades han sova i vagnen för första gången. Det var så skönt att få till en vagnpromenad och mysigt att komma ut i naturen med Emil.

Drottningholm

Vi har ett kompispar som fick sin bebis 40 dagar innan oss. Vi tog en barnvagnspromenad tillsammans vid Drottningholms slott. Den här gången gick det inte lika bra för bebis att sova i vagnen, han behövde somna i famnen först.

Fyraårskalas och Skokloster slott

Emils förstfödde fyllde fyra år. Vi åkte på hans kalas för att fira det. På vägen hem svängde vi förbi Skokloster slott. Dock kom vi lite sent så vi fick välja att hinna med en fika eller gå in i slottet. Vi valde våffelfika i solen. Jag har varit inne i slottet som liten och gör gärna om det, men det får bli nästa gång.

Hälsa på farmor

När bebis var lite över en månad var det dags för att åka till Dalsland och hälsa på barnens farmor. Det var så härliga majdagar och mysigt att bebisen fick träffa farmor för första gången. I slutet av den helgen åkte vi även till Göteborg och bodde hos Emils ena bror. För Emil skulle nämligen springa Göteborgsvarvet.

Två dygn i Roslagen

Strax efter Dalslandsturen åkte vi till Roslagen. Där skulle Emil jobba i två dagar och jag fick följa med tillsammans med bebis. Vi bodde i en liten stuga på tomten. Fick jättegod mat. När Emil jobbade tog jag barnvagnspromenad och läste en hel del bok.

Första gången på ön

Sen var det dags att åka till våran ö för första gången. Det var en långhelg som bjöd på härligt majväder. Vi hängde med min familj och min bror fick träffa bebis för första gången. Vi träffade också min faster och min kusin (som var gravid då) och hennes sambo.

Mysiga dagar hemma

Sedan tillbringade vi många mysiga dagar hemmavid. En del kaffe på altanen i eftermiddagssolen med en bok när bebis sov i vagnen. Jag var också iväg på en del mammaträffar. Det blev också två fotojobb under juni månad, dels en ettårsfotografering och dels en familjefotografering.

Fira midsommar i Dalsland

Till midsommar åkte vi till Dalsland igen med båda barnen. Där firade vi midsommar tillsammans med alla Emils sex syskon och deras familjer. Väldigt fina dagar.

Höjdpunkter – del 2

Höjdpunkterna för andra halvan av året kommer i nästa inlägg.

Inlägg skapade 323

2 svar på “Höjdpunkter 2023 – del 1

  1. Vilka härliga bilder 🙂 Vad kul att du blivit mamma, grattis !
    Vad mycket roligt du gjort under första halvan av året 🙂
    Ha en fin söndag kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen