Midsommarhelgen

Sjunga i bilen

Torsdagen den 18 juni 2020

På torsdagen åkte jag med pappa i bilen ut mot Värmdö. Det var så härligt, för vi lyssnade på Dr.Hook och sjöng med. Precis som när jag åkte bil med honom när jag var liten, så mysigt. Efter lite mer än en timme mötte vi upp mamma som kom med båten till fastlandet. Vi packade ur bilen och i båten och körde hem mot vår vik.

Massor av läsning

Fredagen den 19 juni 2020

Midsommarafton blev en latdag. Jag befann mig mest i vertikalt läge, antingen vid stugan eller på stranden, med en bok i handen. Det blev även ett premiärdopp i viken, för det var strax under 20 grader i vattnet och väldigt varmt på land i solen.

Midsommardagsmiddag

Lördagen den 20 juni 2020

Midsommardagen var ganska lik midsommarafton med en liten skillnad. Vi i vår släkt firar midsommar på midsommardagen, så har det varit så länge jag kan minnas. Så på kvällen grillade vi och åt middag ihop. Min familj och sedan min faster, min kusin och hennes sambo.

Efter middagen körde vi femkamp som min familj hade hittat på (utan min vetskap). Vi sköt med luftgevär, spottade geléhallon, kastade boll, kastade ring och lite krocket. Därefter slutade vi med kubbspel. En väldigt härlig kväll.

Båtutflykt och skymningspromenad

Söndagen den 21 juni 2020

På söndagen åkte vi iväg på en liten båtutflykt till andra sidan ön. Där la vi till vid en klippa i solen. Jag skuttade barfota runt på klipporna och fotade. Låg och läste i solen. Åt lunch som vi hade med oss. Njöt av tillvaron.

Senare på kvällen tog mamma och jag en promenad ut på uddarna och tittade på solnedgången.

Ilandsatt på en kobbe

Måndagen den 22 juni 2020

Jag fortsatte att tillbringa tiden med att läsa. Började på den fjärde boken jag hade med mig ut. Mitt på dagen blev det en strandfika med min familj, min kusin och hennes sambo.

Mamma och jag spelade spel när hon hade slutat jobba och Selma höll oss sällskap. Efter middagen spelade hela familjen spel.

När vi hade spelat spel och klockan närmade sig nio så körde pappa mig med lillbåten till en kobbe. Där släppte han iland mig. Jag hoppade runt barfota och fotade. Det var verkligen en magisk fin kväll. Pappa satt kvar i båten (fotade mig som fotade) och väntade på att jag var klar.

Jag tänkte att jag kunde bjuda på några av bilderna min pappa tog på mig också. För såhär kan det se ut när jag är ute och fotar:

Foto: Håkan Fredriksson

Ett sista dopp

Tisdagen den 23 juni 2020

Lite rastlös packade jag ihop mina saker. Läste lite i solen. Sen tog jag en simtur i viken. Ett sista dopp för den här skärgårdsvistelsen. Sen promenerade jag över ön till båten som skulle ta mig till fastlandet. Väldigt nöjd över fina och avkopplande dagar i skärgården.

Inlägg skapade 319

33 svar på “Midsommarhelgen

  1. Tack för en underbar midsommar och inlägget som förstärker en gammal faders minne. Det är bara att konstatera ett vi är bortskämda….

    1. Tack själv! Det var mysiga dagar ute på ön! 😀 Vi är verkligen bortskämda! 😀 Kram

    1. Det var verkligen jättehärligt och mamma är rätt bra på att göra tårtor 😀

    1. Det var verkligen en bra helg! 😀 Haha, visst ser man bra knäpp ut ibland när man är på jakt efter en bra bild 😉 Kram

  2. Okej din midsommar lät inte alls helt fel, att bara va och ta det lugnt som vid stranden är ju underbart! Det är ju väldigt många som firar just på midsommardagen också och inte bara på midsommarafton 😀 Men så mysigt!! <3

    1. Den var verkligen inte fel, det var nog ganska precis vad jag behövde. Väldigt mysigt 😀

  3. Men åh vilka härliga bilder! Låter verkligen som fina dagar 🙂 älskar bilderna på dig haha, man gör allt för de bästa bilderna 😉

    1. Tack så jättemycket, My! 😀 Det var riktigt härliga dagar ute i skärgården! 😀 Haha, jomen visst, det är bra kul att fota 😀

  4. Vilken härlig midsommar ni hade, Stockholms skärgård är fantastisk.
    Förr i tiden hade vi alltid femkamp på midsommar, det var jag och svägerskans bror som satte ihop den.
    Nu är det många år sedan vi firade ihop, av olika anledningar, men kanske nästa år?!

    1. Det var verkligen en bra midsommar och skärgården är magisk! 😀
      Kul att ni också haft femkamp förut, det är ganska kul 🙂 Ni får köra på det nästa år då! 🙂

  5. hej Annie

    Tusen tack för dina vakra bilder. Jag har tyckt mycket om sista bilder av båtturen. Det var kväll och allt var klart. Det är Sverige i juni. Men det är inte midnattssolen. Jag kände verkligen atmosfären i detta ögenblick genom dina bilder.
    Jag har också tyckt om bilder av Midsommardagen . Det luktade gott.
    I alla fall var vädret skönt. Det är inte fallet hemma.
    Kram
    Erik (Frankrike)

    1. Hej Erik, tusen tack för kommentaren och jag blir så glad av att du gillar bilderna! 😀 Det är fantastiskt fint på sommaren här, här i Stockholmsområdet har vi inte midnattssol men ganska ljusa kvällar ändå. Nu har vi regn här men det kommer nog lite mer sommarvärme och sol snart igen 🙂
      Kram

  6. Vilka härliga midsommarbilder och vad gott ni såg ut att äta på midsommardagen. Kissen är ju också så otroligt söt. Den ser nyfiken ut.

    1. Tack så jättemycket Annika! 😀 Ja, det var riktigt god mat på midsommardagen! Och visst är hon söt, oftast väldigt nyfiken och gosig min lillkatt 😀

  7. Haha mitt äventyr igår var att åka in till centrala Stockholm och käka libanesiskt vid Norrmalmstorg. Supermysig dag var det! Kram

    1. Tusen tack, vad kul att du gillar bilderna! 😀 Helgen var verkligen fantastisk! 😀 Kram

  8. Vilken härlig midsommar du verkar ha haft. 🙂
    Helt underbara bilder!
    Haha Dr Hook har jag inte hört på länge. Det måste jag råda bot på 🙂
    Vilken söt kisse <3

    Kram

    1. Ja, det kunde inte ha blivit så mycket bättre 😀 Vad glad jag blir över att du gillar bilderna, tack! 😀 Det var ett tag sen jag lyssnade på dem också, så det var mysigt. Ja, hon är verkligen en gullig katt 😀 Kram

  9. Det låter som en helt underbar Midsommarhelg.
    Och. Vilka vackra bilder, helt underbara, alla tjusiga på sitt sätt. Jag tittar på en bild och tror att detta var den bästa, men så kommer nästa, helt otroligt.
    Jag tycker så mycket om naturen och den är så fantastisk i sin skönhet.
    Sådana lediga, sköna dagar skulle jag unna varje människa, som uppskattar det.
    Tycker om den fina katten också, älskar katter, har haft många i mina dar.
    Maten, så gott, för att inte nämna tårtan.
    Ja, det var en underbar utflykt. Tack för den.
    Kram!

    1. Det var verkligen en fantastisk midsommarhelg! 😀 Åh, vad jag blir glad av dina ord och för att du tycker om bilderna! 😀 Naturen är verkligen magisk! 😀 Tack tack tack för dina ord! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen