En liten stuga i Hälsingland

En liten roddtur

Vi hämtade upp nyckel till båt och stuga som vi fått låna av min mammas kusin. Därefter följde vi vägbeskrivningen till en parkering i skogen. Sen fick jag ringa mammas kusin för att fråga om vägen till båten. När vi hittat båten rodde vi en kort bit över till stugan.

Kärt återseende

Jag hade faktiskt varit i den stugan en gång ganska precis sju år tidigare. Sen har jag sett mycket bilder därifrån eftersom jag följer mammas kusiner på Instagram. Det var kul att komma dit igen och jag kände igen mig. Emil och jag satte oss inne i stugan och öppnade en varsin öl och åt lite chips och bara varvade ner. Så otroligt lyxigt att få tillgång till en egen stuga bara sådär.

Grillmiddag

Vi fick även låna deras grill så vi hade köpt med oss lite mat att grilla och grillkol. Det blev en riktigt god middag i solen.

Strosa på stranden

Efter middagen strosade vi runt på stenstranden som finns runt ön. Väldigt mysigt att ta det lugnt och njuta av tillvaron. Rallarrosorna blommade lite. Strandglim växte som små söta blommor bland stenarna. Jag älskar förövrigt namnet strandglim, så passande.

SUP

Sedan gick vi ner till bryggan. Där lånade vi mammas kusins SUP och jag paddlade SUP för första gången. Det var lite vingligt först men det gick väldigt bra.

Kvällning

Solen sänkte sig ner bakom horisonten. Vi gick och lade oss. Väldigt nöjda med en otroligt fin eftermiddag och kväll. Det kändes så lyxigt att få tillbringa några timmar på den lilla ön.

Hemåt

Dagen efter åt vi frukost i lugn och ro. Plockade ihop, stängde av vatten och rodde mot fastlandet. Innan vi åkte och lämnade nyckeln så köpte vi en flaska bubbel som tack för lånet av stugan. Mammas kusin har en liten heminredningsbutik med café, Huset på Hea, så dit åkte vi för att lämna nyckeln. Vi åt jättegoda räkmackor där till lunch och jag köpte kattvaktspresent till mina föräldrar. Sedan åkte vi de sista fyra timmarna hem till Stockholm. Vi var väldigt nöjda med en fantastisk road trip. Vill du läsa en sammanfattning av hela roadtripen så hittar du den här.

Inlägg skapade 327

8 svar på “En liten stuga i Hälsingland

  1. Det var verkligen lyxigt att få låna den stugan! 😀 Fantastiskt avslut på vår långa roadtrip 😀 Ja, det var kul med SUP, kan absolut tänka mig att göra det fler gånger 😀

 1. Vad mysigt! <3
  Skulle också vilja testa SUP. Man kan visst göra det i Fyrisån här i Uppsala, men det känns inte jättelockande.. haha.

  1. Det var verkligen mysigt 🙂
   Det var kul att testa SUP, men lite vingligt i början 🙂 Jag vet inte heller om jag skulle våga testa i Fyrisån, ifall man tappar 🙂

 2. Men åh så lyxigt! Jag förstår att ni måste ha haft det underbart. Synd att man inte känner någon som äger en sådan här stuga ute i naturen vid vattnet <3 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen