Min firma – ett annat slags äventyr

Ett annat slags äventyr

Ett äventyr av ett annat slag än utflykter och så är när jag startade min firma. Jag var nitton år när jag blev med enskild firma.

Hur allt började

Det började redan hösten 2008. Jag var då 18 år gammal och hade fotat med systemkamera i nästan två år. Då fick jag förfrågan av ett företag som var intresserade av mina skärgårdsfotografier. Det blev dock ingenting med det jobbet då jag inte hade eget företag och det var svårt att lösa det på något annat sätt.

Men egentligen så ledde den förfrågan inte till ingenting. Det ledde till att jag började fundera på att starta eget. Under hösten 2008 läste jag på jättemycket om olika företagsformer, bokföring och moms. Jag gick på föreläsningar som Skatteverket anordnade. Jag frågade människor med erfarenhet av företagande.

Våren 2009 skickade jag in ansökan för F-skatt och momsregistrering till Skatteverket och i april 2009 fick jag registreringsbeviset. Jag var egen företagare, jag hade en enskild firma.

(Nu finns hemsidan verksamt.se, där hittar man massor av information om företagande och det är även där man registrerar/ansöker om f-skatt).

Fotouppdrag

Från början blev det mest fotouppdrag åt företag. Jag fotade bland annat till broschyrer och kundtidningar. Ett av mina tidigaste fotouppdrag var när jag fick fotografera inne på Skansen när de rengjorde sälbassängen med högtryckstvätt från Kärcher.

Därefter blev det mer och mer porträttfotograferingar och även bröllopsfotograferingar. Jag har även haft utställningar med mina naturbilder och sålt tavlor. Det är så kul att ha den bredden och variationen. Här på bloggen har ni mest sett mina naturfoton tidigare, och så kommer det fortsätta att vara. Men det kanske är kul att se lite mer av vad jag gör också, så här nedanför ser du några av mina porträtt- och bröllopsbilder.

Fotokurser

Under 2010 hade jag även distanskurser i foto med över hundra deltagarna. Vilket var väldigt roligt och lärorikt. Av olika anledningar så slutade jag med distanskurserna efter något år eller två. Jag har även hållit i fysiska fotokurser och föredrag om grunderna i foto för en fotoförening.

Ny fotokurs

Men nu är det dags igen. Den 1 december 2019, lade jag ut min nya distanskurs i fotografi. En grundkurs som innehåller, bild, text, ljud och film. Där jag går igenom grundläggande inställningar och kompositioner.

Läs mer om kursen här.

Jag tänker under 2020 erbjuda workshops och kurser i naturfoto. Maila mig gärna för mer information eller intresseanmälan: annie@anniesfotografier.se

Inlägg skapade 325

26 svar på “Min firma – ett annat slags äventyr

 1. Vad roligt att ha fotografering som yrke. Jag älskar att fota men jag har lite svårt att ta till mig information ( som att lära mig mer om det ) . Måste också vara jättekul att hålla i fotokurser 🙂

  1. Ja, det är jättekul att kunna jobba som fotograf och hålla kurser 😀 Mycket handlar ju om att träna och använda det man kan 🙂

  1. Tusen tack, vad kul att du gillar mina bilder! 😀 Egen firma är verkligen roligt! 😀 Ha det fint du också! 😀

  1. Vad kul att du gillar inlägget och bilderna! 😀 Det är verkligen kul att kombinera nytta med nöje 😀

  1. Tack så jättemycket! 😀 Vad roligt att du gillar inlägget och bilderna! 😀 Foto är verkligen kul! 😀 Ha det jättebra! Kram

  1. Tack så jättemycket! Kul att du uppskattar inlägget! 😀 Det har blivit en del under åren vilket är kul. Jag hoppas det går bra med workshop och kurser, det är spännande att köra mer sånt igen. 😀

  1. Ja, det är jättekul att ha det som deltidssyssla 😀 Tack så jättemycket, vad glad jag blir att du gillar mina bilder! 😀

  1. Tack så jättemycket! Vad jag blir glad! Så kul att du gillar inlägget och mina bilder!! Det gör mig jätteglad, tack! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen