En promenad i solen

Första lördagen i år kände jag för en liten tur ut i naturen. Jag ville ha skog och jag ville ha vatten. Men jag kände inte för att åka speciellt långt eller köra någonstans. Så jag tog bussen mot Handen.

Nedre Rudan

Jag hoppade av vid Haninge Centrum, sen tog jag en promenad ner till Rudans friluftsområde. Det är ett fint och väldigt tillgängligt naturområde precis vid Handens pendeltågsstation.

Planen var nämligen att gå runt Nedre Rudasjön. Solen sken och jag började gå motsols längs med Maxingeslingan (som är funktionshinderanpassad). Det var fantastiskt fint att gå där och kisa i solen som värmde i ansiktet.

Närbild sjö

Jag stannade upp lite vid vattnet och tittade på den tunna ishinnan som skapade ett fantastiskt fint mönster. Solen stod lågt på himlen och gjorde så att isen glittrade.

Solen glittrar i skogen

Därefter bestämde jag mig för att vika av från slingan och gå in i skogen. För solens strålar glittrar så fint inne i skogen. Jag hade längtat efter att få det ljuset i skogen och leka med kameran. Hitta vinklar och fånga solljuset.

Tillbaka till slingan

Efter att ha lekt i skogen med kameran gick jag tillbaka ner på Maxingeslingan och för att fortsätta runt Nedre Rudasjön.

Smalare stigar

Efter en kort stund på Maxingeslingan vek jag av på smalare stigar. Det är så mycket roligare (och skönare) att gå på tycker jag. Ojämn terräng, rötter och klippor. Precis vid vattnet.

Kaffepaus i solen

Självklart hade jag med mig kaffe i termosen. Så jag hittade en klippa i solen där jag slog mig ner. Det var helt underbart, även om det är lite för tidigt för vårväder nu. Jag vill egentligen ha vinter men det var skönt ändå.

Mot Handen

Efter min kaffepaus fortsatte jag den korta sträckan som var kvar tillbaka till Handen och jag tog bussen hemåt igen. Nöjd efter ungefär två timmar ute i naturen.

Inlägg skapade 325

57 svar på “En promenad i solen

 1. Det ser ut som ett fint område det där, det är trots allt skönt med solen. Personligen så längtar jag inte efter snö och faktiskt undrar jag om det kommer att komma någon snö nu. Jag vet att du vill ha snö men för mig kan det kvitta nu tycker jag. Men det är nog inte bra för naturen med detta milda väder året om. Fina bilder du visar här och bra text! -Bra jobbat!

  1. Det var fint där och det var verkligen skönt med solen 🙂 Jag tycker att det kan få komma snö snart så det kan bli vår sen 😛 För känner inte så mycket för att ha snö i mars-maj 😉 Men det blir väl som det blir.
   Kul att du gillar bilderna och inlägget, tack! 😀

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det finns verkligen många fina områden nära mig och det är jag så glad för 😀 Kram

 2. Så vackra bilder! Härligt att de har gjort en slinga som är handikappanpassad! Jag gillar också att gå på lite krokigare stigar och utforska ? Hoppas du har haft en fin och mysig helg! Kram ???

  1. Tack så jättemycket, Heléna! 😀 Det är fint med slingor som fler kan ta sig fram på också 🙂 Visst är det kul att gå på lite krokigare stigar annars, jag är så glad att jag kan det 🙂 Hoppas du också har haft en underbar helg! Kram 😀

 3. Vilket härligt promenadväder det blev för inte är vi bortskämda med att solen tittar fram. Här har det regnat nästan hela dagen tyvärr.

  1. Nä, det har varit ganska mycket regn på sistone. Så det är skönt med lite solljus ibland också 😀

  1. Ja, det var ett väldigt fint område, nära bebyggelsen. Det är verkligen fint att ha möjlighet att upptäcka så mycket natur i närheten 🙂

 4. Så vackra bilder. Du har verkligen lyckats med att fånga solens strålar i skogen. När jag åker ner till Bad Gastein så ska jag fota mycket vid vandringslederna där, det verkar vara fint där också..

  1. Tack så jättemycket, Annika! 😀 Ja, jag är nöjd med solstrålsbilderna i skogen 😀 Det var en så fin dag! 😀 Kul att vandra och fota i Bad Gastein, det verkar vara jättefint där också 😀

 5. Härliga bilder och så fina marker det finns runt dig ❤️Du skulle haft en hund som fick gå dessa härliga långpromenader med dig ? Ha en fin vecka!

  1. Tack så jättemycket! Kul att du gillar bilderna! 😀 Det finns verkligen många fina platser runt om i Stockholmsområdet vilket jag gillar 🙂 Jag önskar att jag hade haft tid med en hund på vardagarna, det hade verkligen varit perfekt 🙂 Ha en jättefin vecka du också 🙂

 6. Wow, vilket område!
  Det finns mycket fin natur där i trakten. Rastar ofta hundarna påväg mot båten i Nynäs när vi varit och tävlat och så.
  /P

  1. Ja, det är kul att det området ligger så nära bebyggelsen 🙂 Det finns verkligen mycket fina naturområden i Haninge och bort mot Nynäs-hållet 🙂

 7. Så mysigt! När jag gick i en skola i Huddinge så åkte vi alltid till Rudan för att ha friluftsdagar. Så himla mysigt att springa runt i den skogen 😀

  1. Kan tänka mig att det är ett sådant ställe som passar för friluftsdagar 🙂 Vi funderar på att åka dit på utflykt med mina elever i stan också 🙂 Så nära och tillgängligt 🙂

  1. Tack så jättemycket, Amanda! 😀 Konstigt att du missat det när du är uppvuxen ganska nära 😉 Det måste du helt klart utforska 🙂

 8. Härligt med lite sol, och nu har det varit några dagar med vårkänsla, men jag vill också gärna ha lite snö innan våren kommer på allvar 🙂 Underbara bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen