Nalles äventyr

Inlägget innehåller annonslänk.

Det här blir ett litet annorlunda inlägg, men jag kan inte låta bli. Bakgrunden till det är att jag nu är lärare för en årskurs två. Vi har läsläxa i boken ”Diamantjakten” där eleverna i den boken skickar ut en Nalle i världen och hoppas på att få bilder och brev från okända människor som tar hand om nallen. Det är en rolig idé som vi gör en variant på. Vår nalle ska nämligen få hälsa på hemma hos alla elever och eleverna ska få skriva om sina dagar med nallen. Men först fick den börja med att hälsa på hemma hos mig och självklart följde den med ut i naturen, eftersom jag gärna hänger där när jag inte lärarjobbar i stan.

Kaffe vid en sjö

Vi tog en promenad till skogen och gick till en skogssjö inte långt hemifrån. Det var molnigt men solen strilade igenom molnen och grenverket under några korta stunder. När vi kom fram till sjön slog vi oss ner och drack en kopp kaffe. Där satt vi en bra stund och blickade ut över sjön. Vi fick även se en and som nyfiket tittade på oss, vi tittade nyfiket tillbaka. Sen tog vi en selfie för att föreviga ögonblicket.

Selfie med mobilen.

Svampjakt

Efter att vi suttit vid den stilla skogssjön vandrade vi vidare. Hittade lite svamp. Dels svamp som såg ut att stå på en parad eller något i den stilen. Och dels flugsvamp. Ingen ätbar svamp, men fotovänliga svampar. Så vi fotade.

Spår av djur

Något annat spännande var att vi gick förbi flera träd som bävern gnagt på, varav ett helt fällt. Vi såg även tordyvlar.

Kolla på bilder

När vi kom hem efter vår skogspromenad satte vi oss vid datorn för att gå igenom dagens bildskörd. Nöjda efter en mysig stund i skogen.

Inlägg skapade 321

34 svar på “Nalles äventyr

  1. Jamen eller hur, den var så fin att ha med 🙂 Och barnen älskade idéen att få ha med nallen (som numera heter Teddy) hem. 😀 Tack så jättemycket! 🙂

   1. Fin variant på bra ide.
    Kul att läraren börjar.
    Bra bilder.

    Hur tänker ni kring integritet och eventuell mobbing? ”Nalle hade det mycket bättre hos mig”

    Lycka till!

    1. Tack 🙂 Ja, då fick eleverna idé om vad de kunde göra 🙂 Det vi har sagt är att nallen tycker att det är kul att göra olika saker. Det kan vara följa med på utflykter, läsa, sova, äta eller spela något. Att det inte behöver vara så avancerat. Det är okej att vara olika, gillar olika saker och göra olika saker (vi är ju olika människor). Sen om någon unge skulle retas ändå och säga en sådan sak så får vi ju lösa det efter hur situationen är.

  1. Ja, det var en väldigt uppskattad idé bland eleverna! 😀 Jag kommer inte att lägga upp något från när nallen är hos eleverna. Dels för att jag i princip bara lägger upp bilder från mina äventyr här på bloggen och då bilder jag tar, vill inte tappa den nischen. Och dels för att jag förmodligen inte får lägga upp sådant här 🙂

 1. Den här idén gillar jag. Ett tema att tycka om även för barnen. Dessutom har du dokumenterat med bilder så att barnen kan följa era dagar tillsammans!
  Härligt

  1. Visst är det en bra idé, tvåorna på min skola förra året gjorde samma sak och jag tror det finns fler tvåor runt omkring i landet som gör något liknande då det är en väldigt vanlig läsebok i skolans värld. Tanken var att jag skulle göra ett exempel för eleverna, det blev lite mer bilder än vad som fick plats i skrivboken där de ska skriva (där får det plats 1-2 bilder) och då tänkte jag att det fick bli ett blogginlägg här också 🙂 Barnen fick se alla bilderna via projektor också. 🙂

 2. Men så roligt mina barn läste oxå diamantjakten och fick ta med sig en nalle hem under helg för att dokumentera vad dem gjort:) en kul ide ,så fina bilder som alltid ,kram

  1. Det är en väldigt vanlig läsebok i skolan 🙂 Kul att de också fick ta med sig en nalle hem, det är verkligen en bra idé 🙂
   Tack så jättemycket, vad glad jag blir över att du gillar mina bilder 🙂 Kram

 3. Åh, men vilket roligt projekt, både för barnen och för fotograferingen! ^^ Skulle vilja göra något sånt med mina dansgrupper, haha!

  1. Ja, jag blev lite sugen på att skaffa någon liten figur som får följa med ut på utflykter och äventyr 😉 Jamen, varför inte det borde väl gå att ordna något liknande med dina dansgrupper 🙂

  1. Tack så jättemycket! Ja, eleverna tyckte det var kul att se bilder från att nallen var med mig 🙂 Och de blev så pepp på att själva ha med nallen hem 🙂

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, jag kunde inte låta bli att fota den när den ändå var med 😀

  1. Den idéen uppskattades jättemycket av mina elever också, så det var jättekul 😀 Tack så jättemycket! Kram 🙂

  1. Ja, det är en superkul idé 😀 Eleverna älskade det 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar mina bilder med nallen 😀

 4. Kul med Nallen! Känner igen detta med en ”resande Nalle” från min tid som lärare och olika nallar har varit med från klass två till sex. Med olika klasser Och även dessa var hemma hos eleverna och de reste också väldigt mycket.
  En fin ”njutflykt” fick ni och många ärliga bilder blev det. Och klart att Nalle måste vara med på bild. Så fin!

  1. Kul att du känner igen konceptet! 😀 Det är verkligen en rolig idé! 😀 Eleverna uppskattar det 😀
   Jag gillar ordet njutflykt! 😀 Jamen visst är nallen fin på bild 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen