Vattenfall och en utsikt

När jag hade kört ner mot Jönköping så tänkte jag göra en liten utflykt på egen hand innan jag skulle vidare till Cili. Jag var sugen på att besöka Hassafallen igen, jag var ju där i höstas när jag roadtrippade den vändan.

Hovslätts Hembygdsgård

Jag parkerade bilen vid Hovslätts Hembygdsgård. Därifrån började promenera längs med vattendragen på Hassafallsleden. Det är enkla skogsvägar och bitvis en del trappor och spångar. Den här gången var det lite mer folk än vad det var när jag var där i slutet av oktober. Men jag fick stunder där jag inte såg en enda människa också. Det är så harmoniskt att strosa runt där och hela tiden höra vattnet porla. Däremot hittade jag inget bra fikastopp första biten för dels var jag inte riktigt fikasugen än och dels är det inte jättekul att slå sig ner och fika när det går förbi folk hela tiden. Men ett gäng bilder blev det.

Utsikt över stan

När jag passerat Hassafallet fortsatte jag vidare på leden mot Varkullen. Jag hade nämligen läst att det skulle vara en höjd på 228 m.ö.h och med utsikt över Jönköping. Det måste man ju kolla upp. Stigarna dit var inte lika mysiga (då det inte var något porlande vatten) och bitvis var det grusväg. Sista biten upp på höjden var såklart lite brant och där fanns även en trappa. Helt värt att ta sig dit i alla fall, för utsikten var häftig. Man såg staden vid Vättern.
Jag hade hunnit bli lite hungrig så jag satte mig ner och åt lite vid utsikten och det var jag inte ensam om.

Tillbaka mot Hassafallet

Jag började gå tillbaka mot Hassafallet, för skulle jag fortsatt leden runt så hade jag fått gå bland hus. Då ville jag hellre gå in i skogen igen. Sen var jag inte helt nöjd för jag ville ju göra kaffe och fika vid vattendraget. Jag gick och klurade på det där tillbaka mot Hassafallet.

Årets mysigaste fikaplats

När jag kommit tillbaka till Hassafallet så valde jag att gå av leden och fortsätta upp motströms längs med vattendraget. Det var smala och lite snåriga stigar och helt folktomt. Där efter en liten stund hittade jag något som kan ha varit årets mysigaste fikaplats. På en sten vid strandkanten kokade jag upp vattnet och hällde i snabbkaffet. Satte mig och njöt av kaffe och bulle med porlande vatten runt omkring mig. Väldigt nöjd.

Vandrade tillbaka

När jag hade njutit klart av miljön, kaffet och bullen vandrade jag tillbaka mot Hovslätts hembygdsgård längs med vattnet. När jag kom fram så hade jag fortfarande en bra stund kvar innan jag skulle åka mot Cili. Så jag satte mig i gräset och läste lite. Väldigt nöjd med dagens lilla utflykt.

Inlägg skapade 327

20 svar på “Vattenfall och en utsikt

  1. Det är fantastiskt vilken natur vi har i Sverige. Det är väl konstigt att det ska en pandemi till för att upptäcka den på riktigt! 🙂

    1. Ja, det finns så många fina platser runt omkring oss! 😀 Det är verkligen konstigt att det först är nu fler och fler börjar upptäcka det. 🙂

    1. Ja, det är verkligen en fin plats 😀 Åh, tack, det ska jag lägga på minnet när jag åker uppåt någon gång 🙂

    1. Det är verkligen en fin natur att strosa omkring i där. 😀 Fikaplatsen blev perfekt och det var en supermysig utflykt, precis som jag behövde! 😀 Kram

    1. Ja, det är jättefint vid vattendragen där 🙂 Inte så stort men fint 🙂 Gör det, är en bra plats för ett litet äventyr om man åker förbi på E4:an 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen