Middag i Paradiset

När kvällarna fortfarande är ljusa är det mysigt att passa på att ta sig ut efter jobbet. Jag började mitt lärarjobb igen elfte augusti, dagen efter åkte jag och Linnea ut till Paradiset och åt middag. En väldigt perfekt AW ute i naturen.

Middag ute

Linnea kom hem till mig strax innan 18-tiden, då hade jag precis hunnit koka pasta. Sen gick vi och köpte sallad och kycklingklubbor. Därefter gick vi hem till mig och rörde ihop en pastasallad som vi packade ner i ryggsäcken. Vi tog min bil och körde iväg till Paradisets naturreservat. När vi parkerade bilen gick vi ungefär en kilometer till sjön Trehörningen. Eftersom klockan hunnit bli relativt mycket så satte vi oss där och åt vår matsäck.

Kaffepaus

När vi hade ätit klart gick vi vidare på Sameslingan (som är totalt 5km). Vi tänkte nämligen ta en kaffepaus vid nästa sjö som man passerar längs med den slingan, Långsjön. Där slog vi oss ner och blickade ut över vattnet och jag kände lugnet skölja över mig. Det blev en ganska overklig kontrast när jag insåg att jag bara några timmar tidigare varit inne mitt i stan på jobbet och att jag sen satt vid en stilla skogssjö. Den känslan var verkligen skön. Nöjd att jag kan ha sådana kontraster i mitt liv. Vi satt där länge och pratade om allt. Det var väldigt fint och solen började sakta sänka sig bakom trädtopparna.

Skogspromenad i skymningen

Eftersom det började mörkna och det var inte jättelångt tills solen skulle gå ner så började vi sista delen på slingan som skulle ta oss tillbaka till bilen. Längs med stigarna hoppade flera smågrodor. Strax efter niotiden kom vi tillbaka till parkeringen och då hade solen gått ner. Vi körde hemåt väldigt nöjda med en mysig kväll i ett av mina favoritnaturreservat i Stockholms län.

Inlägg skapade 323

23 svar på “Middag i Paradiset

    1. Jobbigt att du är så trött efter jobbet, men tur att du har Skilla som får dig att komma ut. Frisk luft är viktigt 🙂 Jag har varit väldigt trött den här veckan nu men ska försöka ta mig ut efter jobbet imorgon efter jobbet, för tycker att det bryter av jobbet på ett bra sätt 😀

 1. Vilken otroligt bra och mysig idé! ? Älskar att komma ut i den lugna naturen efter en lång dag på jobbet! Förhoppningsvis får vi båda fina bilder i helgen också ?

  1. Ja, det är så skönt att bryta av från det stundvis hektiska stadsjobbet och dra till skogs 😀 Ja, jag fick en hel del fina bilder i helgen som var, hoppas du också fick det. 😀

 2. Tack för ännu en fin vandring och ett lika fint tips. Här i Paradiset har jag aldrig varit. Men kanske kan jag ta mig hit under hösten. Verkar överkomligt att ta sig hit kommunalt.
  Perfekt att ses och ge sig ut i naturen en dag efter jobbet.

  1. Det är jättefint vid Paradiset, gillar det naturreservatet. Vill man börja vid torpet Paradiset så är det någon kilometer till busshållsplatsen. 🙂 Det är verkligen en perfekt AW att åka ut och äte sådär 😀

 3. Åh så mysigt! Sade till min sambo att jag skulle vilja börja ta mig ut i skogen/naturreservat och sådant. Tycker det är så mysigt och när jag bodde i Tyresö var jag ofta ute i skog och natur, trist att det inte finns samma utbud här i Örebro 😛

  Svar; hehe ja det är besvärligt att köpa klänning när de jag vanligtvis kan använda inte passar längre. ^^

  1. Ja, det var en perfekt AW. Det borde väl finnas en del fin natur runt Örebro också, Garphyttans nationalpark ligger väl inte jättelångt därifrån? 🙂 Gäller bara att hitta de små pärlorna 😛 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen