Lunchutflykt på Gålö

Lördagen den 17 oktober hämtade Frida upp mig vid elvatiden. Vi åkte till Gålö. Där parkerade vi bilen och började gå Havtornsuddslingan. Den slingan har jag gått ganska många gånger nu och jag har även skrivit en hel del om den. Men det var första gången Frida var där, så det var kul att visa upp en av mina favoritslingor. Första delen av leden om man går den medsols består av stigar längs med vattnet. Lite stenar och rötter och en del lövträd.

Trappa upp till utsikt

Efter en stund, när man är ute vid Havtornsudd så finns en ganska brant trappa som man får ta för att komma upp på en höjd (och komma vidare på leden). Där uppe brukar jag sätta mig och äta med utsikt över havet. Vi var dock inte hungriga än så vi valde att bara titta lite på utsikten och vandra vidare för att luncha lite senare. Så vi gick där uppe på höjden innan vi tog en annan trappa ner mot strandlinjen igen.

Glittriga löv

När vi gått ner för trappan glittrade det bland löven på marken. Det var fullt av vattendroppar på dem. Så jag bytte till mitt macroobjektiv och kröp runt lite bland de blöta löven.

Lunchpaus

Efter lövfotograferingen bestämde vi oss för att hitta en lämplig lunchplats. Vi slog oss ner på en klippa. Solen sken och värmde. Det blåste ganska fritt. Vi använde mitt Primus-kök och kokade upp vatten för att sedan tillreda lite frystorkad mat. Det var väldigt mysigt och härligt. Maten var också väldigt god. Frida åt någon kycklingpasta och jag en pasta med tomat och vitlök.

Strandpromenad

När vi hade ätit upp begav vi oss vidare på leden. Längs med strandlinjen på stigar som delvis är mjuka av barren och delvis steniga. Bitvis närmre stenstranden och bitvis lite högre upp från strandlinjen. Men vattnet ser man hela tiden. Helt underbart. Sen hittade vi en krossad glasflaska som var nergrävd i naturen. Det är så tråkigt tycker jag att folk inte tar med sig sitt skräp tillbaka hem. Vi plockade upp allt glas och tog hem för att slänga.

Kaffepaus

En obligatorisk fikapaus blev det också. På en klippa där vattnet skymtade mellan träden. Väldigt mysigt och rofyllt. Jag kokade upp vatten och vi gjorde snabbkaffe. Frida hade köpt med fikabröd som vi delade på. Insåg också att mina nya skor inte gjorde det minsta ont så det var ett bra köp.

Tyngre moln

Det mulnade på och molnen blev mörkare. Solen sprack dock igenom och det blev ett väldigt fint ljus när vi fortsatte vår lilla vandring. Jag hittade också en trollslända som jag fotade med mitt macro. Skickade sedan den bilden till en av mina biologkompisar, han trodde att det var en blodröd ängstrollslända.

Sista biten genom skogen

Vi hade tänkt gå hela Stora Gålöslingan på 11km. Men tiden hade sprungit iväg så vi valde att svänga av och bara gå den korta slingan på 4,5km. Jag får gå den långa slingan en annan gång. För jag skulle hemåt och byta om för att sedan åka iväg på tjejmiddag hos en av mina kollegor. Frida och jag var i alla fall väldigt nöjda med vår utflykt. Det går väl inte att vara annat än nöjd när man får gå i fantastisk natur, prata om allt mellan himmel och jord och äta ute.

Inlägg skapade 323

36 svar på “Lunchutflykt på Gålö

 1. Vilken härlig utflykt det såg ut som 🙂
  Och ja, förstår verkligen inte varför folk skräpar ner överallt, är det så jobbigt att vänta tills man har en skräpkorg..? Bra att ni tog med det i alla fall!
  Kramar
  Emma

  1. Det var verkligen en härlig utflykt! 😀 Och visst är det sjukt hur folk skräpar ner, orkar man ta med saker ut i naturen borde man orka ta med det hem! Kram

  1. Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Ja, Gålö är helt klart en favorit! 😀 Kram

 2. Jag gläds åt att via dig komma iväg hit ut. Ä just nu begränsad rörelsemässigt och har svårt för att gå så långt. Ibland svårt för att överhuvudtaget gå. Men jag är ute varje dag.
  Fantastiskt vackra bilder och de som du tagit med macro är helt enastående. Stort tack för denna runda. Ser fram emot nästa tur.

  1. Vad tråkigt att du är så rörelsebegränsad men bra gjort att du kommer ut varje dag ändå! Heja dig! 😀 Tack så jättemycket, jag blir så glad över att du gillar mina inlägg och bilder! 😀 Kram

 3. Delad glädje är ju dubbel glädje ? Så roligt för dig att få visa de absolut vackraste naturställena för din vän… Lövbilderna var magiskt vackra ? Visst har var årstid sin charm och skönhet? kram

  1. Jamen verkligen! 😀 Det var riktigt kul att hon hängde på med dit! 😀 Det blev rätt coolt med dropparna på löven! 😀 Kul att du gillar dem! 😀 Ja, jag älskar verkligen att vi har årstidsväxlingar, det är så vackert! 😀 Kram

  1. Det var verkligen en bra utflykt! 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Kram

  1. Tack så jättemycket, jag gillar verkligen att komma ut och uppleva naturen! 😀 Kul att du gillar bilderna! 😀 Kram och hoppas du också har haft en trevlig helg! 😀

 4. Vad mysigt det ser ut 🙂
  Fantastiska bilder . Du lyckas alltid få fram färgerna så fint, det önskar jag att jag också kunde 🙂

  Kram

  1. Det var riktigt mysigt! 😀 Tack så jättemycket, vad glad jag blir av dina fina ord och att du gillar mina bilder! 😀 Kram

 5. Så mysigt och härligt <3 Ja, jag fattar inte heller hur folk kan med att skräpa ned?! Så enkelt att slänga i en soptunna! :/

  1. Ja, det var riktigt underbart! 😀
   Visst är det sjukt hur folk skräpar ner i naturen, jag förstår inte hur man kan göra det. Orkar man ta med sig skiten ut kan man faktiskt ta med sig den tillbaka också!
   Kram

 6. WOW WOW så vackert där är. Men fy för trappan upp… Så fräcka och snygga löven. Väntar på mitt macro…. *tick,tack,tick*

  1. Det är verkligen en av mina favoritplatser här i mitt närområde! 😀 Men det är lite trappor och brant på sina håll, jag gillar det dock 🙂 Spännande att du väntar på ett macro!! 😀

  1. Det var verkligen en underbar lördag! 😀 Ja, det är kul att kunna träffa kompisar ute såhär 🙂 Hoppas du också får en härlig helg! 😀

 7. Vad intressant att läsa lite om Gålö och jättefina bilder! Har haft Gålö på min to-do-list sen i somras men det har inte blivit av att vi kommit iväg ännu. Det ser verkligen jättefint ut!

  1. Kul att du gillar inlägget och bilderna! 😀 Det är verkligen jättefint på Gålö, en av mina favoritvandringar här omkring Stockholm. Hoppas du kommer iväg dit, kan verkligen rekommendera det! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen