Vårblommor och fika i Sandemar naturreservat

En vardag i april. Jag var hemma från jobbet med förkylningssymptom, halsont och lite snorig, men pigg. Dessutom så hade jag testat negativt på corona-testet, men fick inte jobba med förkylningssymptomen. Då tog jag och sambon bilen till ett naturreservat i närheten. För att få lite vårsol på oss och komma ut. Jag blir så lätt seg av att bara vara hemma och i naturen kan man hålla avstånd till andra.

Fågeltorn

Vi parkerade bilen vid Sandemar naturreservat. Jag har åkt förbi där flera gånger och tänkt att jag borde spana in det stället. Det är många fågelskådare som åker dit har jag hört. Vi började promenera på stigen in i naturreservatet. Efter en stund kommer vi fram till strandängen och ser ett fågeltorn. Vi går upp i fågeltornet och kikar på utsikten. Därefter fortsätter vi på en stig i naturreservatet. Vissa stigar fick vi inte gå på då det är fågelskyddsområde och därmed tillträdesförbud under sommarhalvåret. Men vi hittade en stig som vi fick gå.

Vårblommor

Vid sidan av stigen växte det blåsippor, vitsippor, skilla och vårlök. Jag la mig på marken och fotade lite med mitt makro-objektiv. Sambon slog sig ner på en stock och tittade på (och ja, tog några bilder på mig).

Längs med glittrande hav

När jag gått några bilder på vårblommorna strosade vi vidare i solskenet. Vi kom fram till vattnet och gick längs med strandlinjen, bitvis på klippor och stenstränder. Det var väldigt skön terräng att gå i och inte alls speciellt svårt, vilket var skönt den här dagen. I motljuset glittrade havet.

En klippa i solen

Efter en stund hittade vi en klippa i solen som vi slog oss ner på. Där fikade vi bullar som vi hade med oss. Bullar som en av mina kollegor hade bakat och de var fantastiskt goda. Vi hade även med oss varmvatten som vi hade rivit ner ingefära och citron i. Väldigt fräscht och gott.

Lite mera macro

I klippskrevorna där vi satt och fikade växte något som såg ut som grönt krulligt gräs. Jag bytte till mitt makro-objektiv igen och la mig på marken för att fota i närbild. Väldigt fint där den växte i motljuset.

Strosande på klipporna

Vi fortsatte vårt strosande på klipporna i solljuset. Det var en lugn och skön eftermiddag. Vi mötte inte en enda människa, vilket var skönt.

Styvmorsviol och blåsippor

Det blev även lite mer makrofoto när vi hittade några styvmorsvioler som växte i en klippskreva. Det är så gulliga små blommor tycker jag. Jag hittade även lite fler blåsippor som jag tog lite närbilder på. Den sista bilden tog jag med ett kort skärpedjup, jag la fokus på blomman och växtligheten framför och bakom skapar en fin oskärpa som framhäver blomman på ett effektfullt sätt (tycker jag).

Hemåt igen

Efter några timmar i vårsolen kom vi tillbaka till bilen. Väldigt nöjda med en lugn och lite lagom utflykt.

Inlägg skapade 321

4 svar på “Vårblommor och fika i Sandemar naturreservat

 1. Tänkte till när du berättade att du var hemma från jobbet för att du var förkyld och du berättade även att du tagit ett negativt covid test, alla vet att man inte får jobba med förkylningssymtom, men man måste ändå förklara sig… Jag tänkte på när jag var sjuk när jag jobbade och hoppades att ingen arbetskamrat skulle köra förbi då jag var tvungen att kissa hunden, är man sjuk ska man ligga hemma i sängen var vad jag trodde var vedertaget =( Typiskt svenskt! Jag har gått med hundar med 39-graders feber och gett djuren middag.. Däremellan låg jag i sängen… Sa till kära maken då han kommit hem från jobbet – När jag var liten kunde jag vara SJUK och ligga i sängen en hel dag… Men jag tror faktiskt att man rör på sig och är ute i friska luften påskyndar tillfrisknandet…
  Underbara blombilder men är mest facinerad av klippan ni vilade på, undrar vad en geolog hade kunnat berätta om den…

  1. Det är någonstans lättare nu att få vara ute när man är lite för sjuk för att jobba men tillräckligt frisk för att orka göra en liten utflykt. Nu får man ju inte jobba med symptom. Samtidigt så kan man verkligen ha avstånd när man är ute i naturen så där är ju smittrisken minimal.
   Jag blir bara segare och ”sjukare” av att sitta inne hela dagar. Det är lättare att känna efter på rätt sätt om jag är ute och rör på mig lite, får frisk luft.

   Tack så jättemycket! 😀 Blommorna var verkligen fina och likaså klipporna. Det är bra häftigt hur naturen skapar och är sin egen konstnär 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen