Blogginlägget är ett samarbete med addnature.se.
Begreppet ”äta ute” handlar kanske mest om att gå ut på restaurang. Men jag tycker bättre om att använda begreppet när jag faktiskt ska äta ute på riktigt. En sådan ”utgång” brukar jag vara mer pepp på, även om restaurangmat kan vara fantastiskt god.
Godare i naturen
Som jag har skrivit i många inlägg förut så är det godare att äta ute i naturen. Förut när jag tog med mig matsäck på dagsutflykter så var det oftast en baguette eller på sin höjd pastasallad. Det kan jag fortfarande ha med ibland. Men sen jag började använda mitt primuskök efter första tältutflykten så har jag börjat snöa in lite mer på mat man kan göra med hjälp av det. Vilket är extra bra nu när det börjar bli lite kallare ute, då är det gott med något som värmer (och då inte bara kaffe i en termos).
Friluftsmat
Jag har inte testat att laga mat från grunden ute på stormkök (förutom en snabbpasta och värma konservköttbullar första tältutflykten och pannkaksfrukost andra tältutflykten). Jag har inte heller börjat torka mat själv (än?). Däremot köper jag färdiga frystorkade rätter som jag ”tillagar” ute med hjälp av mitt primuskök. Det finns verkligen ett stort utbud av friluftsmat. Jag tycker är väldigt smidigt, enkelt och bekvämt. Det tar liten plats i väskan och sen är ju bara att koka upp vatten. Sen tycker jag att det smakar bra också.
Olika rätter
Eftersom jag fortfarande är lite nybörjare på det här så har jag inte hunnit testa jättemånga rätter. Men jag är svag för pasta, det tycker jag fortfarande om uppvärmt och jag tycker även att det fungerar som frystorkat. Nyligen smakade jag en risrätt som jag också tyckte var väldigt god. Sen har jag ätit två olika grötsorter när jag begett mig ut i naturen för att äta frukost.
Ett lager hemma
Nu har jag faktiskt ett litet lager av friluftsmat hemma. För jag passade på att köpa hem en lite olika sorter från Addnature. Väldigt bra då jag mycket enklare kan ge mig ut i skogen och ha lite färdigrätter att ta med mig. Jag köpte även hem lite mellanmålssnacks för att snabbt kunna fylla på energi mellan måltider.
Vad brukar du ha med för ätbart ut i naturen?
Blogginlägget är ett samarbete med addnature.se.
Jag kommer ihåg dom där påsarna från när vi fjällvandrade, den maten var absolut inget för mig haha, fick tvinga i mig det varje dag. Jag föredrog våra bars och nötter som vi snacksade på under vandringen 🙂
Jag tycker att det funkar väldigt bra att äta, de jag har ätit har haft god kryddning 🙂 Men visst det är ju inte samma konsistenser som mat man tillagar på annat sätt 🙂 Tur att bars och nötter finns också 🙂
Så smidigt ju och ja mat smakar verkligen extra gott utomhus! 🙂
Ja, det är jättesmidigt tycker jag 🙂 Och visst smakar mat extra gott utomhus 😀
Härligt sätt att äta ute på! Speciellt i dagar som dessa.
Ha det bra!
Ja, det är mysigt att äta ute sådär och verkligen gott med varmare mat när det är kyligare ute 🙂 Ha det finfint du också! 😀
Åh, att äta ute är ju ganska oslagbart! Du får se till att dra med mig ut nu även i höst och vinter då det finns en risk att jag inte tar några egna initiativ pga ”för kallt”, haha 😉
Jamen verkligen! 😀 Jag drar gärna med dig ut för det är inte för kallt, speciellt inte här runt Stockholm 😉 😀