Skräp i naturen

Den åttonde maj var det dags för den Nordiska kusträddardagen. Jag hade beställt hem lite material från Håll Sverige Rent för att plocka skräp vid kusten den dagen. Tidigt på morgonen hämtade jag upp Amanda. Därefter körde vi till Årsta havsbad. Där strosade vi runt på stranden i två timmar och plockade skräp. Jag trodde inte att det skulle vara så mycket då det kanske inte är jättemånga som hänger på stranden under vinterhalvåret. Men det fanns ändå en del skräp. Det var övervägande fimpar och snus, men även en del plast och någon fiskelina. Så tråkigt att se, men bra ändå att vi kunde göra en insats för miljön.

Skräpa inte ner

Jag förstår inte hur folk tänker när de inte tar med sig sitt skräp tillbaka. Orkar man ta med sig saker ut i naturen så är det mindre jobbigt att ta med det tillbaka (då förpackningar och sådant förmodligen är tomt).

Städa mer

Det jag verkligen vill försöka göra (och gör ibland) är att alltid ha med mig en påse ut. En påse där jag kan lägga skräp som jag hittar. Så kan jag åtminstone göra en liten insats för miljön varje gång jag är ute.

Amandas inlägg

Här hittar du Amandas inlägg från dagen.

Inlägg skapade 318

4 svar på “Skräp i naturen

  1. Skräpa inte ner, städa mer – vilken slogan du fick till där! 😉 Men skräpplockning är ju ärligt talat en himla bra aktivitet för att umgås med varandra samtidigt som man gör lite nytta 🙂 Tack för en fin morgon!

    1. Haha, ja och det var en bra slogan 😉 😀 Vi kanske få ha fler skräpplockningsträffar för jag håller med om att det var väldigt bra! 😀 Tack själv! 😀

  2. Visst kastas det mycket skräp i naturen och det lustiga är att där man minst tror att det ska finnas skräp så nog tusan finns det skräp även där. Det är enormt tragiskt att man ska behöva samla skräp efter någon annan visst saker kan blåsa runt men det mesta är nog kastat med flit. -Bra jobbat!

    1. Ja, det är verkligen tråkigt att det är så mycket skräp. Det är nog som du säger att allt inte är lämnat med flit men tyvärr är nog mycket det :/ Man kan ju alltid ta med något tillbaka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen