Bensträckarpaus vid Stendörrens naturreservat

En solig torsdag i februari (när jag hade sportlov) var vi på väg upp från Linköping. Vi hade tillbringat onsdagen där och träffat mina kompisar. Jag lunchade med två av mina kompisar, sen mötte vi upp Emil som jag lämnat på ett annat café under lunchen och tog en promenad längs med Stångån. Sen fikade vi hemma hos Anna. Därefter åt Emil och jag middag med två av mina andra vänner. Därefter åkte vi till hotell och hade lite spa på kvällen. Sov där och åt en stor frukost på morgonen, älskar bra hotellfrukostbufféer. När vi åkte uppåt igen så stannade vi vid Stendörrens naturreservat som ligger halvvägs och tog en bensträckare.

Hängbroar

Vi parkerade vid den första parkeringen vid Stendörrens naturreservat som på deras karta kallas Äspskärsparkeringen. Därefter promenerade vi ut mot Hängbroarna som man kan gå över för att komma till Äspskär. Solen sken. Det blåste lite vårvindar. Det var väldigt härligt och uppfriskande.

Äspskär runt

När vi kom ut på Äspskär efter att ha passerat tre hängbroar och två andra kobbar så gick vi lite till och från på den markerade leden runt ön. det mesta är vattennära men det finns några få delar som är mer inne i skogen utan att man skymtar vattnet. Mysigt med blandningen. Jag gillar ju verkligen den här skärgårdstallskogen. Sen är det härligt att hela tiden ha nära vattnet.

Fikapaus

Vi kände för att sätta oss i solen på en klippa och pausa lite. Däremot hade vi inte med oss någon fika eller mat (som vi först tänkt) då vi var så mätta efter hotellfrukosten. Det vi hade med oss var en banan. Så den delade vi på där i klippan. Det var rätt behagligt ändå trots att vi med facit i hand borde ha tagit med oss gasolkök, vatten och kaffepulver (eller saker så vi kunnat göra upp kaffe på en av eldstäderna).

Sista biten av rundan

Efter vår lilla ”matsäckspaus” fortsatte vi vandringen runt ön och sedan tillbaka över hängbroarna. Åkte tillbaka till Stockholm där Emil gjorde ett kundbesök innan vi åt en tidig middag. Väldigt nöjda efter ett litet välbehövligt miljöombyte.

Film från utflykten

Inlägg skapade 323

16 svar på “Bensträckarpaus vid Stendörrens naturreservat

  1. Vilka vackra bilder, Stendörren är ju så underbart fint! Har bara varit där på sommaren när det var fullt med folk, blir sugen på att åka dit även den här årstiden då jag gissar att det är lite lugnare. 🙂

    1. Tack så jättemycket! 😀 Javisst är det fint vid Stendörren 😀 Det är nog lugnare när det inte är sommar, jag har bara varit här på våren (det här var tredje gången) 🙂

  2. Vilket underbart väder ni fick!
    Tycker såna där hängbroar är lite läskiga, men dessa såg inte ut att vara så högt upp..? 😀

  3. Vilka vackra bilder. Jag har varit vid Stendörren två gånger men det är många år sedan. Vi var där och badade. Det är verkligen helt underbart där 🙂 Kram

    1. Tack så jättemycket! 😀 Det är verkligen fint vid Stendörren 🙂 Jag har inte varit badat där, jag har bara varit där om våren, men det är fint ändå 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen