En hel del smått och gott

Tiden räcker inte riktigt till känns det som. Tänkte därför bara slänga in en uppdatering med lite roligt smått och gott som hänt. Lite små äventyr som jag tycker är värda att ha kvar här. Och lite större äventyr som inte finns på bild men som ändå är värda att nämna. Kanske är en del lite förklaring till varför vi inte har hunnit vara ute på så mycket äventyr med kameran.

Starta företag

Emil har fått igång sitt Aktiebolag, Lime Bygg AB. Han har tidigare haft en enskild firma som snickare men nu när han har bestämt sig för att jobba heltid med det så känns det bättre att ha ett Aktiebolag. Hur som helst så har jag också hjälpt till lite med en del administrativt vid starten. Som till exempel bilder och även en hemsida. Jag kommer också vara med och hjälpa till med bokföringen. Trots att jag har snart tretton års erfarenhet av min enskilda firma så är det en hel del nytt att lära sig, då AB är en annan bolagsform. Men det är väldigt kul.

Flyttbestyr

I höstas började vi prata mer och mer om att vi ville flytta från min lägenhet. Köpa något gemensamt som är bådas. I början av året ansökte vi om lånelöfte vilket vi fick efter en personlig bedömning på en bank (det är lite krångligare när man är företagare och dessutom inte haft företag under en längre regelbunden period). Jag kontaktade mäklare för en kommande försäljning av min lägenhet och förberedde fotografering och sån’t.

Sedan var vi på några husvisningar men blev överbudade. Sista radhuset vi tittade på blev vi också överbudade på, men vi fick skriva kontrakt ändå. Därefter pratade vi med banker för att få ett godkännande på just det radhuset och det tog lite tid då de behövde göra ytterligare en personlig bedömning. Det slutade med att vi fick lån hos den banken jag har lån hos idag och där Emils företag har sina konton, vilket känns jättebra. Vi blev alltså med radhus för tre veckor sedan. Direkt efter att det var klart gick min lägenhet ut till försäljning och vi tillbringade en helg fylld av städning inför visningen.

I fredags skrev jag på kontrakt för försäljningen av min lägenhet. Så nu är allt klart med att vi flyttar i början av sommaren, vi blir därmed sambos på riktigt och kommer äga ett radhus ihop.

Jobb och plugg

Utöver det har det varit mycket lärarjobb för min del. Jag har en årskurs tre nu och är mitt i perioden för de nationella proven. Jag går dessutom en kurs på universitetet på 25% under hela vårterminen, för att sedan få handleda studenter.

Småutflykter och annat kul

Vi gick på teater en torsdag i mars. Emil hade fått ett presentkort av en kompis som han sedan gav till mig i alla hjärtansdag-present. Vi bokade in oss utan att egentligen ha några förväntningar. Teatern hette Playhouse Teater och vi såg en pjäs som hette ”Gränser”. Den var otroligt bra och vi fick helt klart mersmak att gå på teater. Vi åt även mat på teaterns restaurang innan, och det var också gott.

Mitt under visningsstädningshelgen blev det en kortare tur vid Hellasgården med ett kompispar till oss. Det blev lunch på en klippa i solen, en helg när det var väldigt varmt ute. Det var en väldigt välbehövlig paus mitt i lägenhetsstädningen.

Helgen då vi hade visning av lägenheten åkte vi norrut och sov en natt utomhus. Mer om det kommer i nästa inlägg. Sedan sov vi en natt hos mormor där även min mamma, pappa och brorsa var. Vi tog några promenader och umgicks med mormor innan vi åkte hem igen.

Den här helgen har vi grillat korv vid en strand och busat i lekparken.

Nästa vecka på bloggen

Nästa vecka kommer ett mer vanligt inlägg om vår senaste ute-övernattning (den på vägen till mormor).

Inlägg skapade 323

17 svar på “En hel del smått och gott

  1. Haha, ja, jag brukar ha mycket på gång men det här är nog lite mer än vanligt 😉
   Tack så jättemycket, det känns jättebra med både radhuset och företaget 🙂
   Ja, vi ska försöka hitta stunder att koppla av också, annars kommer det inte vara lika kul längre 😉 Kram

 1. Härliga bilder som vanligt. 🙂
  Vad roligt att ni har köpt radhus. Förstår att ni har mycket att pyssla med nu inför flytten 🙂
  kram

 2. Stort grattis till att ni blivit med radhus! Härligt att det gick vägen-
  Och jätteroligt med Emils firma. Har lagt in adressen till hemsidan på datorn för en bra snickare känns det fint att få tips om.
  Kan tänka mig att det är mycket nu- Gick en liknande universitetskurs för många år sedan och var också handledare för lärarstudenter i många år. Roligt och givande på många sätt. Men visst tar det tid.
  Önskar er det bästa.

  1. Tack så jättemycket, det känns så kul och jag längtar! 😀
   Kul att du sparade adressen till Emils firma 🙂
   Vad roligt att du också har handlett lärarstudenter, det är så lärorikt! 🙂 Tusen tack! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen