En eftermiddag i Wien

Smidig resa

En onsdag i maj skulle vi ut och resa. Vi tog buss, tunnelbana, tåg och buss till flygplatsen (det är då jag saknar att bo på norra sidan stan). Lite mer än två timmar innan flyget skulle lyfta kom vi fram till Arlanda. Lite nyfikna på om vi skulle råka ut för skräckköerna som man hade börjat läsa om i tidningen då. Men nej, vi hade tur. Fem minuter tog det för oss att gå igenom säkerhetskontrollen (vi hade checkat in innan och reste bara med en liten ryggsäck var). Vi satt och läste på flygplatsen och kom sedan på flyget utan problem. Vi lyfte och landade i tid. När vi landat i Wien tog vi CAT-tåget (City Airport Train) till stan och bytte sedan till tunnelbana.

Airbnb

Från tunnelbanestationen vi klev av letade vi oss fram till Airbnb-boendet som Emil hade bokat. Det var väldigt smidigt med elektroniska lås, först in till själva lägenhetskorridoren och sedan en annan kod in till just vårt rum. Väldigt fräscht och fint. Tog bara en snabb mobilbild därifrån dock.

Utforska stan

Efter att ha bytt om och lämnat en del av packningen på rummet gick vi ut på stan för att upptäcka. Först promenerade vi längs en ganska pampig variant av Drottninggatan. Vi var ganska hungriga för klockan hade hunnit bli eftermiddag. Så vi hittade ett café som hette Kafka som vi stannade och fikade på för att fylla på lite energi. Jag tog brownie och Emil tog en Sachertårta. Min var godast.

Pampigt och en doft av rosor

När vi hade fyllt på med energi fortsatte vi vår vandring genom Wien. Förbi pampiga byggnader så som Hofburg och Rathaus. Där mellan gick vi även förbi Volksgarten där vi möttes av en doft av rosor. Det var väldigt fint att gå runt där bland alla blommande och doftande rosor. Vi fortsatte att gå, förundrades över hur bänkarna i parken fungerade som mur så att man inte skulle gå på gräset. Tittade på alla byggnader.

Donau

Sen kom vi fram till Donau som flyter genom Wien. Jag tyckte att det var fint när man skymtade bergen långt borta. Annars var floden ganska gröngrå, kanske berodde på att himlen också var ganska grå just den här dagen eller så är det alltid så. Vi gick en bra bit längs med floden.

Hundertwasserhaus

Därefter kom vi fram till Hunderwasserhaus som jag hade sett på kartan. Några hus med konstig arkitektur. Påminner lite om vissa hus i Barcelona. Jag trodde dock att området skulle vara större än en eller två fasader. Men vi gick in och tog varsin öl på Hunderwasser Village (där fanns ett café och en massa turistshoppar), vi delade även på en ”apfelstrudel”.

Stadsparken

Vi promenerade tillbaka till stadskärnan genom Stadsparken. Sedan åt vi middag på Reinthaler Gasthaus. Det kändes väldigt familjärt och charmigt. Där åt vi en varsin Wienerschnitzel.

Mozart

Efter middagen började vi sakta strosa tillbaka till vårt boende. Vi tittade på Mozart-statyn. Vi passerade även museiområdet, där satte vi oss på en uteservering och drack en varsin öl i den ljumna majkvällen. När det hade mörknat gick vi tillbaka till Aribnb-boendet, drack te och tittade på en film. Väldigt nöjda med dagen.

Inlägg skapade 321

15 svar på “En eftermiddag i Wien

 1. Oh, vad trevligt att få komma tillbaka till Wien!
  Har varit där ganska många gånger och gillar staden. Pampig.
  Hundertwasser Haus är speciellt. Intressanta idéer.
  Tack frö intressant inlägg.
  Skön söndag!

  1. Vad kul att du tycker det! 😀 Jag tycker att staden var helt okej, det var kul att se, men känner inte att jag behöver åka tillbaka 😛 Men absolut, den var pampig! 😀 Jag hade hoppats lite på att Hundertwasser haus skulle vara ett lite större område, för det var verkligen häftigt, påminner lite om vissa hus i Barcelona 😛 Ha det fint 😀

 2. Vilken tur ni hade på Arlanda. Jag har flugit från Landvetter dom senaste gångerna, och där har det än så länge inte varit några skräckköer. Tack och lov.
  Kul att få återse Wien. Älskar dom pampiga byggnaderna i staden. Hunderwasserhaus hann jag tyvärr inte med under mitt besök i staden. Får njuta av dina bilder på denna coola byggnad istället.

  1. Ja, det var väldigt skönt att det gick så smidigt på Arlanda 🙂 Skönt att du sluppit sådana köer på Landvetter också 🙂
   Det är verkligen pampiga byggnader i Wien. Tack så jättemycket! 🙂

 3. Men asså åh vilken härlig resa!

  Jag skulle kunna tänka mig att resa på Donau, tänk dig så många städer man hade kunnat besöka 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen