Tre timmar Köpenhamn

Kastellet

Efter lite svårigheter att hitta parkering med en bil som är högre än normalt, vilket tyvärr uteslöt många parkeringshus, så lyckades vi hitta en plats. Från parkeringen gick vi sedan till kastellet. Det är en av de bäst bevarade fästningarna i norra Europa. Kastellet byggdes under 1600-talet av kung Kristian IV. Idag är Kastellet både militärområde, kulturområde, museum och park. Där strosade vi omkring innan vi fortsatte vidare in mot stan.

Överskattad turistattraktion

Jag ville verkligen se ”Den lille havfrue” när vi ändå var i Köpenhamn. Jag visste att det förmodligen var väldigt överskattat att se den, men nu har jag sett den. Det som var mest fascinerande var alla turister som skulle posera med statyn eller bara ta en bild. Sen var jag ju en av dem, så ja, vad ska man säga. Statyn avtäcktes 1913 och är gjord av Edvard Eriksen.

Nyhavn

Nästa turistgrej jag ville se var Nyhavn. Väldigt pittoreskt (bortsett från människorna då). Lite som Smögen fast större. I närheten på en sidogata hittade vi en restaurang där det fanns plats i skuggan och vi kunde äta lunch.

Kongens have

Bebis var trött. Det var varmt och soligt. Vi promenerade då bort till Kongens have för en liten paus i skuggan. Där hängde vi en stund och såg Rosenborgs slott på avstånd.

Nyboder

När vi gick tillbaka mot bilen passerade vi Nyboder. Gamla orange-gula radhus. Området planerades av Kristian IV på 1600-talet som bostäder för den växande danska flottan. Men de hus man ser idag är byggda från 1700-talets mitt.

Mot bilen

Sedan passerade vi Kastellet igen och hittade tillbaka till bilen utan problem. Därefter for vi vidare för att hitta ett ställe att sova på för natten.

Läs mer om roadtripen:

Inlägg skapade 321

4 svar på “Tre timmar Köpenhamn

    1. Det är väl kul att man har sett den, men det finns ju annat mer sevärt 😛 🙂 Kastellet var riktigt fint 🙂 Nyhavn och Nyboder gillade jag också 🙂 Ha det bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen