Raukar och kungligt firande

Lyxfrukost

Vi vaknade vid Neptuni åkrar och tog bilen tio minuter bort till Kaffestugan i Böda. Där fanns olika frukostpaket att beställa. Jag tog ett frukostpaket som innehöll kaffe, juice, yoghurt med honung och en fralla. I det Emil valde ingick samma sak fast en baguette istället för en fralla samt en bulle (som vi delade på). Vi satt där och njöt av en lång och god frukost. Emil fick sin födelsedagspresent av mig. Vi läste lite bok. En lugn och bra morgon med andra ord.

Raukar

Efter lycfrukosten åkte vi till Byrums raukar. Ett tips jag fick av en gammal klasskompis. Jag hade ingen aning om att det fanns raukar på Öland förrän i år. Det var lite knepigt med parkeringsplats då den gamla var avstängd för att markägaren hade tröttnat på nedskräpning. Det är verkligen tråkigt att det finns människor som inte förstår att de ska ta med sin skit hem igen. När vi hittat en parkering strosade vi runt vid raukarna. Det var ganska mycket folk där men fint var det.

Slottsbesök

När vi kände oss klara med raukarna åkte vi till Borgholm. Tittade på slottsruinen utifrån. Tog en promenad till Solliden men gick inte in i slottsparken där. Sedan vandrade vi någon stig tillbaka mot Borgholms slottsruin.

Lyxlunch

Vid Borgholms slottsruin låg restaurangen ”Systrarna på Höjden”, där bjöd jag Emil på födelsedagslunch. Han tog en räksallad och jag en risotto. Väldigt gott och väldigt trevlig personal. Efter lunchen kände vi oss klara med Öland och lämnade ön. Nästa stopp skulle bli Åsnens nationalpark och mer om det kommer i nästa inläg.

Inlägg skapade 325

8 svar på “Raukar och kungligt firande

  1. Öland är så fint och här finns mycket av det mesta. Och allra bäst är ju att komma utanför turistsäsongen när det är mindre besökare. Raukarna har jag besökt men visst är det så att många inte vet att de finns.
    Förstår att ni hade fina dagar här.

    1. Ja, jag blev förvånad över hur mycket variation i natur som det finns. Jag förstår att det är härligare att komma efter turistsäsongen så man får lite mer egentid. 🙂 Vi hade verkligen härliga dagar på Öland 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen