Höjdpunkter 2023 – del 2

Sommar på landet

Större delen av sommaren tillbringade vi på vår skärgårdsö. Det blev lite för mycket för min del, då jag blev lite låst vid stugan när de andra byggde på huset. Men det var många mysiga stunder också. Bland annat några utflykter till Möja. Besök av Emils mamma och vi passade på att fira Emils födelsedag. Vi fick även besök av några kompisar.

Hälsa på gammelmormor

I slutet av augusti åkte jag tillsammans med min mamma till min mormor. Hon fick då träffa sitt barnbarns barn för första gången. Det var väldigt mysigt. En av dagarna kom även min morbror över tillsammans med två av mina kusiner så de fick också träffa sin nya släkting för första gången.

Roadtrip till Nederländerna

Sen har vi roadtripen som har fyllt ut bloggen nu under hösten. Emil, jag och bebis bilade till Nederländerna och tillbaka under två veckor i september. Det var spännande och lärorikt att åka med bebis. Vi fick se många fina platser. Höjdpunkten var nog att träffa mina nederländska kompisar igen då vi inte setts på några år. Sen var natten i Tipovagnen väldigt mysig. De tre nationalparkerna vi besökte i Sverige på vägen hem var också favoriter på resan.

En utflykt med barnen

Första helgen efter roadtripen åkte vi på en utflykt med båda barnen till ett naturreservat i närheten. Först tog vi familjebilder. Sedan grillade vi korv. Vi hälsade också på några getter.

Snart kommer en till

Två veckor efter att vi hade kommit hem från roadtripen var min mens sen (nästan en repris på förra året), jag gjorde ett test som visade positivt och sen gjorde jag ett till som gav samma resultat. I slutet av november gjorde vi första ultraljudet i samband med KUB-testet och då fick vi se att det faktiskt var en bebis som låg där inne och sprattlade. Det var så skönt att se.

Skansen-besök

Under hösten blev det två Skansen besök. Först höstmarknaden med Amanda och sen en utflykt med båda barnen.

Hälsa på kusiner i Norge

En helg i november när vi hade båda barnen åkte vi till Norge för att hälsa på Emils ena syster och barnens kusiner. Det var en väldigt mysig helg trots mycket bilåkande. Vi bjöds på god mat. Barnens farmor kom också över. Vi berättade om att vi väntade nästa bebis. Sen åkte vi till ett akvarium och tittade på fiskar som finns i havet.

Lunchdejt

En dag i slutet av november kollade vi med mina föräldrar om de ville vara barnvakt. Delvis för att träna både mig och bebis inför att vi ska vara ifrån varandra när det är dags för förlossning och delvis för att Emil och jag skulle kunna göra något bara vi två. Så en söndag åkte vi iväg till konditori Lyran. Åt en god pajlunch med utsikt över Mälaren. Därefter tog vi en promenad i naturen runt omkring. Väldigt fint och mysigt. Barnvaktandet gick också väldigt bra vilket var skönt för oss alla. Det som jag var mest fundersam kring var hur det skulle gå med läggning inför sovstunden på dagen, men det hade inte varit några konstigheter alls.

Lilljulafton med mormor och morfar

Helgen före jul åkte vi till Nacka med båda barnen. Där firade vi lite lilljulafton med min familj. Barnen fick julklappar från dem och de fick julklappar av oss. Emil och jag fick även en brunch- och spavistelse med barnvakt. Väldigt lyxigt och mysigt att ha det att se fram emot till våren.

Julfirande i Göteborg

Vid jul åkte vi ner till Göteborg för att fira jul med hela Emils familj. Vi blev 10 barn i åldrarna 0-10 år och 12 vuxna.

Årets sista utflykt

Vår sista utflykt för året blev under mellandagarna till Tyresta nationalpark. En solig och härlig dag.

Nyårslunch

Vi hade dividerat lite fram och tillbaka hur vi skulle göra på nyår. Bebis lägger sig oftast runt 18.30 eller 19 och då är det skönt att vara hemma. Många av våra kompisar har lite liknande ”problem” eller så har de inte barn alls. Vi bestämde oss för att ha en nyårslunch och fira lite på dagen istället. Två kompispar kom över till oss med sina barn. Det blev lite plockmat och knytkalas. Dessutom blev det mat över till Emil och mig så vi kunde kalasa på det till nyårsmiddagen också. På eftermiddagen tog Emil och jag en promenad med bebis i selen. På kvällen spelade vi ett spel Emil hade fått av mig i julklapp innan vi slappade framför en TV:n. Sen gick vi och lade oss kanske fem minuter efter tolvslaget. En väldigt lugn sista dag på året men så mysig.

Höjdpunkter – del 1

Här kan du läsa om några av mina höjdpunkter från första halvan av 2023.

Inlägg skapade 323

3 svar på “Höjdpunkter 2023 – del 2

  1. Grattis.. 👶
    Och vilka turer ni har varit på under året.. Bara att hoppas på att detta nya år också ska ha många nya ställen att utforska. 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen